Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΔΕΠΑ: Επενδύσεις 200 εκατ. στην πενταετία για υποδομές μικρής κλίμακας αερίου

Συνολικές επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στην επόμενη πενταετία για την ανάπτυξη υποδομών υγροποιημένου φυσικού αερίου μικρής κλίμακας (Small Scale - SS LNG) προβλέπονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της...

Συνολικές επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στην επόμενη πενταετία για την ανάπτυξη υποδομών υγροποιημένου φυσικού αερίου μικρής κλίμακας (Small Scale - SS LNG) προβλέπονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΔΕΠΑ.

Μιλώντας στο συνέδριο για την καθαρή ενέργεια στα νησιά, στη Νάξο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δ. Τζώρτζης ανέφερε ότι πρόκειται για κεντρική επιλογή της επιχείρησης και τόνισε ότι το LNG είναι η βέλτιστη λύση για τα νησιά, αλλά και για την προσαρμογή της ναυτιλίας στους νέους κανονισμούς (από 1.1.2020), αφού είναι “πράσινο”, οικονομικά αποδοτικό καύσιμο, που αποθηκεύεται εύκολα.

Σημείωσε ότι το SS LNG μπορεί να τροφοδοτήσει ολόκληρη τη χώρα, ενώ σήμερα μόνο το ανατολικό τμήμα της Ελλάδας έχει πρόσβαση σε αυτό. Μάλιστα, πρόσθεσε, η εκτεταμένη νησιωτική χώρα ευνοεί την ανάπτυξη τέτοιων έργων, αφού για νησιά όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος,η Ρόδος, η Κρήτη αποτελεί ιδανική εφαρμογή.

Ανακοίνωσε τέλος ότι το φθινόπωρο, στην επέτειο των 30 χρόνων ΔΕΠΑ, με 3 δισ. κεφαλαιακές επενδύσεις, σχεδιάζεται να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στο project SS LNG, με υλοποίηση επένδυσης που θα μπορεί να εξυπηρετήσει και τα νησιά.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια