Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Το μαύρο ταιριάζει στον Σαμαρά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μαύρο ταιριάζει στον Σαμαρά...

Όταν ο υπάκουος μαθητής της Μέρκελ αποφάσιζε και διέτασσε το κλείσιμο - "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ θεωρούσε ότι όλα θα "πήγαιναν" όπως τα "υπολόγιζε", δείχνοντας "πυγμή" ακόμη και στα κυβερνητικά δεκανίκια του.

Όταν μαύριζε τις οθόνες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (με παράπλευρα θύματα από το κανάλι της Βουλής έως το... BBC) πριν από 10 ημέρες με "μπροστάρη" τον ανεκδιήγητο Σ. Κεδίκογλου δεν περίμενε ότι δίπλα του θα είχε μόνο τη... Χρυσή Αυγή (!) και από χθες τον διαχρονικά "υπεύθυνο" Βενιζέλο με τα ρέστα ΠΑΣΟΚ.

Το μαύρο είχε φανεί από καιρό ότι ταιριάζει στην κυβέρνηση Σαμαρά, στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, στις "ειδικές ομάδες" των Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων πρόθυμων "εκτελεστών".

Η μαζική αντίσταση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, το ισχυρό ξέσπασμα κοινωνικής αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά της χώρας, οι σφοδρές αντιδράσεις φορέων, παραγόντων και θεσμών από την Ευρώπη έφεραν την "εσωτερική τρόικα" σε αδιέξοδο, και σε συνδυασμό με τα μεγάλα αδιέξοδα σε όλους τους κρίσιμους τομείς (και τα επερχόμενα νέα σκληρά μέτρα) την τρικομματική κυβέρνηση σε.. κώμα!

Μέσα σε λίγες ημέρες το... μαύρο στην ΕΡΤ γίνεται μαύρισμα για την τρικομματική κυβέρνηση, διάλυση της βιτρίνας περί "success story" (τρομάρα τους) και κατακρήμνιση της εικόνας "σταθερότητας" διεθνώς.

Με ανοιχτό εκβιασμό από το ΔΝΤ, με νουθεσίες από την τρόικα και "συστάσεις" από το Βερολίνο, ο Σαμαράς από τα "προεκλογικά" κρεσέντο πήγε στις "υπεύθυνες" προτάσεις... επανεκκίνησης της κυβέρνησης - ναυάγιο!

Στο όνομα της ΕΡΤ ο Φ. Κουβέλης επέλεξε (κάλλιο αργά παρά ποτέ) τη μερική (;) απεμπλοκή από την κυβέρνηση που έφερε την πλήρη ισοπέδωση στη χώρα μας. Οι ευθύνες της ΔΗΜ.ΑΡ. στην τρικομματική μεγάλες, η συνέχεια (;) της υποταγής της καταδικαστική.

Με τα αλλεπάλληλα πραξικοπήματα σε Βουλή και συγκυβέρνηση ο Σαμαράς πίστεψε ότι θα κυριαρχήσει επί μακρόν (ξέρετε για ολόκληρη τετραετία, όπως άλλωστε σιγοντάρουν οι διάφοροι δανειστές και πάτρωνές του) και τώρα βρίσκεται μπροστά σε φάση "νεκροζωντανού" πρωθυπουργού.

Ο τόπος, ο λαός μας έχει ανάγκη από την ανατροπή αυτής της "πολιτικής", αυτής της κυβέρνησης ή της όποιας "ανασυσκευασίας της".

Δικό μας καθήκον η διεύρυνση, ενίσχυση της κοινωνικής, κινηματικής, πολιτικής συνάντησης και αλληλεγγύης όσων αγωνίζονται, συνεχίζοντας για τη δημοκρατική ανατροπή στην Ελλάδα, για ένα ισχυρό μήνυμα και αλλαγές στην Ευρώπη, για την Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών. Ας τους μαυρίσουμε με τον αγώνα, τις κινητοποιήσεις, την ψήφο μας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL