Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Εδώ ο κόσμος χάνεται...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εδώ ο κόσμος χάνεται...

Η Ουκρανία διαλύεται. Οι σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία κινούνται επί ξυρού ακμής. Η Μέση Ανατολή φλέγεται - πάλι. Ένας νέος εχθρός, το χαλιφάτο της ISIS κάνει τους παλιούς «κακούς» ή «τρομοκράτες» δυνάμει συμμάχους. Να δείτε ότι μπορεί κάποια στιγμή η Δύση να στηρίζει τον Άσαντ και να συμμαχεί με την Τεχεράνη ή ακόμη και να στείλει επίσημα όπλα στο PKK, όπως ήδη άρχισε να στέλνει στους πεσμεργκά του Βόρειου Ιράκ. Η παλιά Ευρώπη δεν καταφέρνει να βάλει μπρος τις μηχανές της οικονομίας, ο Νότος βουλιάζει στην ανεργία, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξοδεύει τα τελευταία της πυρομαχικά. Και η Γερμανία; Με τι ασχολείται η Γερμανία;

Όσο γελοίο κι αν ακούγεται, το μοναδικό εσωτερικό θέμα που απασχολεί τη Γερμανία είναι τι θα κάνει με τα διόδια στο οδικό της δίκτυο!

Ο μείζον πολιτικός καυγάς αυτή τη στιγμή δεν γίνεται ούτε για τον τρόπο που χειρίζεται η Άνγκελα Μέρκελ την κρίση με τη Ρωσία -ακόμη και το κόμμα της Αριστεράς, που τάσσεται σαφώς κατά των κυρώσεων, είναι σιωπηρά ευχαριστημένο που η καγκελάριος φρενάρει τους δυτικούς εταίρους της σε σχέση με τη Μόσχα- ούτε καν για τα όπλα που θα στείλει για πρώτη φορά η Γερμανία σε εμπόλεμη μη ΝΑΤΟϊκή χώρα - στους Κούρδους του Ιράκ. Γίνεται εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου, μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, για τα διόδια που επιμένουν να μπουν για τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες οι δεύτεροι.

Το θέμα είναι τουλάχιστον ηλίθιο, αλλά οι ισχυροί Βαυαροί το είχαν αναγάγει σε μείζονα προεκλογική υπόσχεση και σε προαπαιτούμενο για να υπογράψουν την κυβερνητική συμφωνία. Τώρα ζητούν την υλοποίησή του, προς μεγάλη δυσφορία των Ολλανδών, Βέλγων, Γάλλων, Ελβετών, Αυστριακών και Πολωνών γειτόνων, προς μεγάλη δυσφορία των διασυνοριακών επιχειρήσεων, προς μεγάλη δυσφορία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Διόδια μόνο για αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες δεν μπορούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση - αυτό το κατάλαβαν ακόμη και οι Βαυαροί. Και ο άνθρωπός τους για τις μεταφορές φτιάχνει κάθε τρεις και λίγο ένα άλλο μοντέλο, που και νομότυπο να είναι, και να επιβαρύνει οικονομικά μόνο τους ξένους, αφού η Μέρκελ υποσχέθηκε στους Γερμανούς οδηγούς ότι δεν θα έχουν την παραμικρή επιβάρυνση. Κάθε νέο μοντέλο κι ένα νέο ανέκδοτο, που παραλύει την κυβέρνηση του Βερολίνου την ώρα που ο κόσμος χάνεται...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL