Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / H καταμέτρηση ολοκληρώθηκε στους 14 τίτλους...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / H καταμέτρηση ολοκληρώθηκε στους 14 τίτλους...

του Κώστα Μαρουντά

Σε μία αγωνιστική χρονιά που το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μια πολύ μέτρια πορεία σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και που το τμήμα μπάσκετ γέννησε μεγάλους προβληματισμούς με την απόδοσή του, ήρθαν τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού να "σώσουν" σε μεγάλο βαθμό το γόητρο του συλλόγου. Οι επιτυχίες ήταν πολλές, έφτασαν αισίως τις 14, με ορισμένες από αυτές να κρίνονται ως άκρως αξιοσημείωτες.

Το "νταμπλ" στις εγχώριες διοργανώσεις κατέκτησαν τα τμήματα πόλο ανδρών και γυναικών, το γυναικείο βόλεϊ, το τμήμα μπάσκετ γυναικών, καθώς και το νεοσύστατο τμήμα χάντμπολ ανδρών. Το δε ανδρικό βόλεϊ των Πειραιωτών επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ πήρε και το Λιγκ Καπ.

Φέτος, όμως, τη μεγάλη διαφορά την έκαναν οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι, που παραλίγο να γίνουν και τρεις αν δεν έχανε το ανδρικό βόλεϊ στους διπλούς τελικούς του Τσάλεντζ Καπ το τρόπαιο από την ιταλική Ραβέννα. Τον περασμένο Απρίλιο το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού καθοδηγούμενο από τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κατακτούσε μέσα στην Τουρκία το Τσάλεντζ Καπ νικώντας στον δεύτερο τελικό την Μπούρσα με 3-1.

Στις 9 Ιουνίου η ομάδα πόλο των ανδρών αποφάσισε να τη μιμηθεί, φτάνοντας μάλιστα στην ύψιστη διάκριση του διασυλλογικού πόλο καθώς στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού που το συγκεκριμένο τμήμα έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης στο πόλο, καθώς το 2002 είχε νικήσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στη Βουδαπέστη την ουγγρική Χόνβεντ με 9-7.

Ο Ολυμπιακός για να φτάσει στον φετινό τίτλο σημείωσε τρεις νίκες στο final-8 που διεξήχθη στη Γένοβα. Στον προημιτελικό της 7ης Ιουνίου είχε λυγίσει δύσκολα τη γερμανική Σπαντάου με 6-5. Μία μέρα αργότερα ήταν η σειρά της ισπανικής Μπαρτσελονέτα να γνωρίσει στον ημιτελικό την ήττα από τους «ερυθρόλευκους» με 6-4. Στον τελικό της 9ης Ιουνίου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 9-7 της ιταλικής Προ Ρέκο, της ομάδας πόλο με το μεγαλύτερο "μπάτζετ" στον κόσμο.

Οι Πειραιώτες είχαν νικήσει με το ίδιο ακριβώς σκορ και στο μεγάλο τελικό του 2002, αντιμετωπίζοντας μάλιστα εκεί και τις δύο φορές ομάδα από τη χώρα που διοργάνωνε την τελική φάση. Ο δε νυν προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, που είναι ταυτόχρονα και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των ανδρών της χώρας μας, είχε δώσει το «παρών» και στην προηγούμενη κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου από τον Ολυμπιακό πριν από 16 ολόκληρα χρόνια στη Βουδαπέστη, ευρισκόμενος τότε στη θέση του βοηθού προπονητή.

Πριν το final-8, και συγκεκριμένα στη φάση των ομίλων, ο Ολυμπιακός είχε πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή πορεία, ενδεικτική των προθέσεων και των δυνατοτήτων του, καθώς είχε πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό του πάνω από ομάδες όπως η δεύτερη Γιουγκ, η τρίτη Μπαρτσελονέτα και η τέταρτη Μπρέσια. Αυτές οι τέσσερις ομάδες ήταν εκείνες που είχαν πάρει και τα τέσσερα «εισιτήρια» του συγκεκριμένου ομίλου για την τελική φάση που θα διεξαγόταν στη Γένοβα. Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, είχε γνωρίσει μόλις μία ήττα σε 14 αγώνες, ενώ είχε παραχωρήσει και μία μονάχα ισοπαλία, τερματίζοντας εννιά ολόκληρους βαθμούς μπροστά από τη Γιουγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL