Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
"Τιτανομαχίες" στα προημιτελικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τιτανομαχίες" στα προημιτελικά

Στον τελικό του 2015 η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει με 3-1 την Γιουβέντους

Δύο "πρόωρους τελικούς", αλλά και δύο αναμετρήσεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον προέκυψαν από την κλήρωση για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, δεν θα έχουμε κάποιον "εμφύλιο", αν και ανάμεσα στις 8 ομάδες υπάρχουν 3 ισπανικές και 2 γερμανικές.

Ο προπονητής της Μπάγερν Κάρλος Αντσελότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία έχει κατακτήσει το τελευταίο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα έχουμε το ζευγάρι του τελικού του 2015. Η Λέστερ, που είναι η μοναδική αγγλική ομάδα που συνεχίζει, θα συγκρουστεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ εξίσου "ισορροπήμενο" είναι και το ζευγάρι μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και της Μονακό, που έχει προπονητή τον γνωστό μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Πορτογάλο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Τα ζευγάρια: Ατλέτικο Μαδρίτης - Λέστερ, Ντόρτμουντ - Μονακό, Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 11 και 12 Απριλίου και οι ρεβάνς 18 και 19 του ίδιου μήνα. Θα ακολουθήσει νέα κλήρωση στις 21 Απριλίου για την ανάδειξη των ζευγαριών των ημιτελικών, που θα γίνουν 2-3 και 9-10 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα γίνει στο Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου.

Στη φάση των 16 είχαμε: Νάπολι - Ρεάλ 1-3 (1-3), Άρσεναλ - Μπάγερν 1-5 (1-5), Ντόρτμουντ - Μπενφίκα 4-0 (0-1), Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν-Ζερμέν 6-1 (0-4), Γιουβέντους - Πόρτο 1-0 (2-0), Λέστερ - Σεβίλλη 2-0 (1-2), Μονακό - Μάντσεστερ Σίτι 3-1 (3-5), Ατλέτικο - Λεβερκούζεν 0-0 (4-2).

Οι σκόρερ

Ο πίνακας των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ έχει διαμορφωθεί:

11 γκολ: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ: Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

7 γκολ: Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν), Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

5 γκολ: Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ), Ντρις Μέρτενς (Νάπολι), Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ: Αντρέ Σίλβα (Πόρτο), Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ), Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ), Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο), Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα), Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν - Ζερμέν).

Γιουρόπα Λιγκ

Το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης του Γιουρόπα Λιγκ, η Μάντσετερ Γιουνάιτεντ, θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπεσίκτας, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, βρίσκει στον δρόμο της τη γαλλική Λιόν, που έβγαλε εκτός διοργάνωσης τη Ρόμα, ενώ τ Θέλτα Βίγκο ήταν η πιο τυχερή, καθώς θα αντιμετωπίσει την πιο "αδύναμη" ομάδα οκτάδας, τη βελγική Γκενκ.

Το Βέλγιο, που αντιμετωπίζει το προσεχές Σάββατο η Εθνική μας Ομάδα, έχει δύο εκπροσώπους του στα προημιτελικά. Η παρουσία μιας ιστορικής ομάδας όπως η Άντερλεχτ δεν συνιστά έκπληξη, αλλά αυτή της άσημης Γκενκ του "δικού μας" Νίκου Καρέλη (είναι τραυματίας) δείχνει την πρόοδο του βελγικού ποδοσφαίρου και σε επίπεδο συλλόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κληρώθηκαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες που απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν, ο Άγιαξ και η Σάλκε. Ο "Αίαντας" είχε αποκλείσει την ελληνική ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η Σάλκε στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών: Άντερλεχτ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Θέλτα - Γκενκ, Άγιαξ - Σάλκε, Λιόν - Μπεσίκτας. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13 και οι ρεβάνς στις 20 Απριλίου, ενώ ο τελικός θα γίνει στο "Friends Arena" της Στοκχόλμης στις 24 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL