Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Μια διεκπεραίωση και ένα θαύμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια διεκπεραίωση και ένα θαύμα

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις ελληνικών ομάδων στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του φετινού Γιουρόπα Λιγκ.

Στις 9 το βράδυ, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ (συνθήκη που θα επικρατεί και στον επόμενο γύρο αν προκριθούν οι «κιτρινόμαυροι»), η ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο θα υποδεχτεί τη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα στον επαναληπτικό του 0-2 με το οποίο είχε επικρατήσει η Ένωση στη Ρουμανία. Με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά και την εικόνα των δύο ομάδων, η ΑΕΚ έχει μπροστά της κατά βάση μια διεκπεραίωση, καθώς θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει την πρόκριση στα πλέι οφ του φετινού Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί θα βρει απέναντί της ή την τουρκική Τραμπζονσπόρ ή την τσεχική Σπάρτα Πράγας. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην Τσεχία οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 2-2.

Μισή ώρα αργότερα, ο Άρης θα υποδεχτεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη νορβηγική Μόλντε. Όμως, έτσι όπως (δεν) τα κατάφερε στη Νορβηγία, η θέση του είναι πολύ δύσκολη και οι περισσότεροι τον θεωρούν ήδη καταδικασμένο σε αποκλεισμό. Η ήττα με 3-0 έχει φέρει την ομάδα του Σάββα Παντελίδη μάλλον σε κάτι χειρότερο από μια θέση με την πλάτη στον τοίχο και ζητείται ένα θαύμα όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι στόχοι της αξιοπρέπειας, αλλά και της ενίσχυσης της εθνικής βαθμολογικής συγκομιδής στην οποία ο Άρης μπορεί να βάλει το δικό του μικρό λιθαράκι. Σε περίπτωση που ο Άρης ανατρέψει όλα τα εις βάρος του προγνωστικά και προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση ή τη σερβική Παρτιζάν ή την τουρκική Μαλάτιασπορ. Στον πρώτο αγώνα στο Βελιγράδι η Παρτιζάν είχε επικρατήσει με 3-1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL