I Cook Greek / Εύκολη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα

I Cook Greek / Εύκολη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα

Αν προτιμάτε το κρασί, ο συνδυασμός της τυρόπιτας με Sauvignon είναι απίθανος.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. (10 φύλλα) φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. φέτα
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 500 ml γάλα
  • 6 αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα αλείφοντας καθένα με λάδι και βούτυρο. Κομματιάζετε με πιρούνι τη φέτα. Ανακατεύετε τα δύο τυριά μαζί, πασπαλίζετε με το πιπέρι και χωρίζετε το μείγμα σε τρία μέρη.

Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το ένα μέρος του τυριού, βάζετε δύο φύλλα, πάλι τυρί, μετά άλλα δύο φύλλα, το υπόλοιπο τυρί και τέλος τα δύο τελευταία φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με σχήμα τετραγώνου, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι, τα ρίχνετε στην πίτα και τη βάζετε αμέσως στο φούρνο να ψηθεί για 50’ - 55’ στους 200 °C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

 

TIP: Συνοδέψτε τη φρεσκοψημένη, ζεστή τυρόπιτα με κρύα μπίρα lager ή pale ale. Αν προτιμάτε το κρασί, ο συνδυασμός της τυρόπιτας με Sauvignon είναι απίθανος.

 

Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com