Πετράλωνα / Κέρδισε η αλληλεγγύη - Απετράπη η έξωση της οικογένειας με αναπηρία

Πετράλωνα / Κέρδισε η αλληλεγγύη - Απετράπη η έξωση της οικογένειας με αναπηρία

Η άμεση αντιδραση πολιτων και φορέων απέτρεψε προς το παρόν την έξωση απ' το σπίτι τους μιας αναπηρης μητέρας και του παιδιού της στα Άνω Πετράλωνα.

Εκεί βρέθηκε και ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης».

«Το σημερινό πλαίσιο που έχει φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πετάξει χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο», προειδοποίησε, για να συνεχίσει: «Πρέπει να ακυρώσουμε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη και στην κατοικία».

Το απόγευμα της Παρασκευής, η νέα ιδιοκτήτρια του σπιτιού που το απέκτησε σε πλειστηριασμό, επιχείρησε να πετάξει έξω την οικογένεια με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Η ευάλωτη οικογένεια που διέμενε στην προσφυγική κατοικία, έχει βρεθεί ενώπιον δύο δικαστηρίων, κερδίζοντας το ένα εξ αυτών. Μάλιστα, εκκρεμεί ακόμα ένα δικαστήριο για το 2025.

Ύστερα από τον θάνατο του πατέρα και συζύγου, υπήρξε αδυναμία της οικογένειας να ανταπεξέλθει στις διαδικασίες αποπληρωμής του δανείου, με αποτέλεσμα η πιστώτρια τράπεζα να βάζει το σπίτι σε πλειστηριασμό.

Από την πρώτη στιγμή, συγκεντρώθηκε κόσμος από τη γειτονιά, εργαζόμενοι, συλλογικοί φορείς και αλληλέγγυοι που κατάφεραν τελικά να αποτρέψουν την έξωση.