Μύκονος / Νέες μαφιόζικες απειλές κατά αρχαιολόγου - Έστειλαν χυδαίο sms

Μύκονος / Νέες μαφιόζικες απειλές κατά αρχαιολόγου - Έστειλαν χυδαίο sms

Σε καταγγελία στη Δίωξη Εκβιαστών προχώρησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, αναφορικά με απειλές που δέχθηκε αρχαιολόγος η οποία ασχολείται με ζητήματα στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, η αρχαιολόγος δέχθηκε απειλητικό sms με υβριστικό περιεχόμενο από άγνωστο αριθμό. Στη συνέχεια μαζί με την πρόεδρο του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, μετέβησαν στη Δίωξη Εκβιαστών και αργότερα στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, όπου και κατέθεσε μήνυση για απειλή κατά της ζωής, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο ΣΕΑ ζήτησε από τις αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας για την αρχαιολόγο και την οικογένειά της.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, σε διαφορετικό περιστατικό από το σημερινό, δύο άγνωστοι έστησαν καρτέρι στον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Μανώλη Ψαρρού και τον ξυλοκόπησαν άγρια, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του.

Στη μαφιόζικη επίθεση είχε αντιδράσει ο ΣΕΑ ζητώντας να σταματήσουν οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις στους αρχαιολόγους. «Να σταματήσει το υπουργείο Πολιτισμού να λειτουργεί σαν παράρτημα άλλων υπουργείων και ιδιωτών».

Σήμερα, η Δ. Κουτσούμπα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πριν το απειλητικό sms στην αρχαιολόγο, τόνισε ότι ο ξυλοδαρμός του Μανώλη Ψαρρού, στις αρχές Μαρτίου ήταν εκφοβισμός για κάθε δημόσιο υπάλληλο.

//--> //--> //-->

«Πρώτα τον έδερναν στο κεφάλι για να χάσει τις αισθήσεις του και μετά τον χτυπούσαν στο σώμα» κατήγγειλε, ενώ σημείωσε ότι «στη Μύκονο όχι μόνο χτίζουν παράνομα αλλά λειτουργούν παρανόμως τα καταστήματά τους και εισπράττουν».

Η ίδια ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι κατεδαφίσεις στη Μύκονο λόγω παραβάσεων, ώστε να προστατευτεί η νομιμότητα. Αυτό καθώς όπως εξήγησε η ίδια τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται μπορεί για μια επιχείρηση οπουδήποτε στην Ελλάδα να είναι σημαντικά, για τις επιχειρήσεις της Μυκόνου είναι πολύ μικρά. Αποτέλεσμα είναι τα μην αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για τους επιχειρηματίες που παρανομούν.

Επισημαίνεται ότι την Τρίτη, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών εκτός σχεδίου στη Μύκονο.

Τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα ότι «στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος» είναι καλοδεχούμενη,ο ΣΕΑ επισημαίνει ωστόσο ότι «η εφαρμογή της νομοθεσίας επιβάλλει πρώτα από όλα να υπάρξουν άμεσα κατεδαφίσεις βεβαιωμένων αυθαίρετων κατασκευών, ώστε να σταματήσει η κερδοφορία συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που λειτουργούν επιχειρήσεις σε αυθαίρετα, χωρίς άδειες λειτουργίας, θησαυρίζοντας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε συνεργεία κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών να επιχειρούν στο νησί, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών και τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Παράλληλα, ο ΣΕΑ επισημαίνει αναφορικά με τη δήλωση Σκρέκα ότι θα τιμωρηθούν οι δράστες «της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης» εις βάρος του Μανώλη Ψαρρού, «είναι καλοδεχούμενη» ωστόσο «αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να κάνει μηνυτήρια αναφορά με τις υποθέσεις αυθαιρεσιών».