Ρόδος / Στη φυλακή η οικιακή βοηθός που ομολόγησε 4 δολοφονίες

Ρόδος / Στη φυλακή η οικιακή βοηθός που ομολόγησε 4 δολοφονίες

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της, η 45χρονη οικιακή βοηθός που ομολόγησε την δολοφονία 4 ατόμων που φρόντιζε ενώ η ίδια αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει το παιδί της όταν ήταν σε ηλικία ενός έτους.

Η 45χρονη μεταξύ άλλων κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική για την δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης στην οικία της στις Καλυθιές, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας.

Προς τούτο υπέβαλε στοιχεία από προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της και από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Σημειώνεται ότι είχε υποβληθεί αίτημα για τη διενέργεια ιατρικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη.

Πληροφορίες που μετέδωσε η «Δημοκρατική» Ρόδου αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη.

Στην απολογία της υποστήριξε ότι τέλεσε τα εγκλήματα που ομολόγησε γιατί είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε διότι της προκαλούσε καταστολή και αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

Παράλληλα η κατηγορούμενη φέρεται στην απολογία της να κατέθεσε ότι το 21 ετών σήμερα παιδί της, είχε αποπειραθεί να το πνίξει σε ηλικία μόλις ενός έτους, λόγω των έντονων ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, τη στιγμή εκείνη άκουγε συνεχώς φωνές, πράγμα που την έκανε να χάνει τα λογικά της. Η ίδια υποστήριξε ότι όταν συνειδητοποίησε την πράξη της, κάλεσε η ίδια την Αστυνομία στο σπίτι.

Μετά από αυτό νοσηλεύτηκε για αρκετά χρόνια στο Ψυχιατρείο της Λέρου όπου ελάμβανε πάρα πολύ δυνατή φαρμακευτική αγωγή.

Μετά από αρκετά χρόνια βγήκε από το Ψυχιατρείο της Λέρου, θεωρώντας οι θεράποντες ιατροί της αλλά και η ίδια ότι είχε ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα.

Ωστόσο, όπως είπε στην απολογία της, πολλές φορές συνέχιζε να ακούει φωνές και να βλέπει περίεργες σκιές και έτσι πάλι νοσηλεύτηκε σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα της Κρήτης, όπου παρέμεινε για αρκετά χρόνια.