Κρήτη / Drone κατέγραψε εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σητεία

Κρήτη / Drone κατέγραψε εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σητεία

Drone που πέταξε πάνω από τη Σητεία της Κρήτης κατέγραψε εικόνες βιβλικής καταστροφής , την επόμενη ημέρα της φονικής κακοκαιρίας, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Στο βίντεο αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής με τους δρόμους να έχουν καλυφθεί με λάσπη και τα αυτοκίνητα να είναι παρασυρμένα από τα ορμητικά νερά της βροχής, με πολλούς σταθμούς της Κρήτης να καταγράφουν πολύ μεγάλα ύψη βροχήςτρεις φορές από τη βροχή που πέφτει όλο το μήνα.

Ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης έκανε λόγο για βιβλική καταστροφή στην περιοχή της Σητείας, αναφέροντας πως τα μισά εμπορικά καταστήματα δεν έχουν δυνατότητα να λειτουργήσουν τη Δευτέρα το πρωί.

"Εκτός από τα καταστήματα, έχουν καταστραφεί περιουσίες, πάνω από 150 αυτοκίνητα, ήδη στη θάλασσα βρίσκονται 10-15 αυτοκίνητα, ενώ όπως είπε, ενδεικτικό της πρωτοφανούς βροχόπτωσης ήταν πως "η μέτρηση από τον σταθμό στο αεροδρόμιο Σητείας ήταν 1.778 χιλιοστά βροχής σε τέσσερις ώρες. Η βροχή που πέφτει μέσα σε πέντε χρόνια στη Σητεία έπεσε σε τέσσερις ώρες. Καταλαβαίνετε το τι ζημιές έχουν προκληθεί".

«Είχαμε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά απροετοίμαστη απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, για τα οποία είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι. Η Πολιτική Προστασία δεν έστειλε μήνυμα μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και συγκεκριμένα στους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, όπως έκανε αργότερα στο Λασίθι.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος, θα έπρεπε να είχε σταλεί ειδοποίηση στους κατοίκους πολλών περιοχών του νησιού, καθώς οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι αναμένονταν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στους τέσσερις νομούς.

«Η πρόγνωση ήταν αρίστη. Ήταν γνωστό από χθες ότι θα έχουμε πολύ έντονα φαινόμενα στην Κρήτη» είπε για να προσθέσει ότι αναμένονταν πολύ υψηλά ύψη βροχής. «Εμείς οι μετεωρολόγοι δίνουμε τις ειδοποιήσεις αλλά πολύ συχνά δεν φτάνουν εκεί που πρέπει να φτάσουν».