Nαυάγιο στα Κύθηρα / Εντοπίστηκε κι άλλη σορός - Στους εννέα οι νεκροί

Nαυάγιο στα Κύθηρα / Εντοπίστηκε κι άλλη σορός - Στους εννέα οι νεκροί

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες για την ανεύρεση αγνοουμένων στην περιοχή του ναυαγίου, στο Διακόφτι Κυθήρων από τη ναυτική τραγωδία της περασμένης Τετάρτης 5 Οκτωβρίου, όταν ιστιοφόρο σκάφος προσέκρουσε σε βράχια λόγω των θυελλωδών ανέμων και διαλύθηκε.

Στο σκάφος, επέβαιναν 95 άνθρωποι, από τους οποίους έχουν διασωθεί οι 80, ενώ 9 από τους 15 αγνοούμενους έχουν ανασυρθεί νεκροί.

Την Τρίτη ανασύρθηκε η σορός μιας γυναίκας από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ενώ στο σημείο επιχειρούν ένα πλωτό του λιμενικού σώματος και ένα κλιμάκιο του λιμενικού με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, το απόγεμα της Τρίτης, εντοπίστηκε από ιδιώτη και ανασύρθηκε από στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 1 ακόμη σορός γυναίκας, με τον συνολικό αριθμό των σορών να ανέρχεται στις εννέα (6 άνδρες και 3 γυναίκες).

Η σορός μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων.

Σημειώνεται ότι οι 80 διασωθέντες του ναυαγίου, εξακολουθούν να παραμένουν στο παλιό δημοτικό σχολείο των Φριλιγκιανίκων, ενώ οι σοροί των νεκρών μεταφέρονται στο νεκροτομείο της Καλαμάτας για αναγνώριση.