Έλενα Ακρίτα / Δικαιώθηκε στην υπόθεση Γιακουμάκη - Απορρίφθηκε η αγωγή Μαρκογιαννάκη

Έλενα Ακρίτα / Δικαιώθηκε στην υπόθεση Γιακουμάκη - Απορρίφθηκε η αγωγή Μαρκογιαννάκη

Ο δημοσιογραφικός αγώνας δικαιώθηκε και η αλήθεια έλαμψε, έγραψε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει εναντίον της ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το Πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε την αγωγή 500.000  του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την υπόθεση Γιακουμάκη, σημείωσε η δημοσιογράφος δηλώνοντας «δικαιωμένη και χαρούμενη».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει αγωγή κατά της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα για δύο κείμενά της στην εφημερίδα «Νέα» την περίοδο που ο σπουδαστής θεωρούταν αγνοούμενος τον Φεβρουάριο του 2015.

Η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook μεταξύ άλλων ζήτησε την κοινοποίηση της απόφασης κι έγραψε αιχμηρά ότι «επειδή η είδηση θα θαφτεί από τα πετσωμένα, θερμή παράκληση για κοινοποιήσεις».

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου

«Κι εκεί που λες κουράστηκα, δεν πάει άλλο, έρχεται η σπάνια στιγμή που ο δημοσιογραφικός αγώνας δικαιώνεται και η αλήθεια λάμπει. Στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το Πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε την αγωγή 500.000 που είχε κάνει εναντίον μου ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αισθάνομαι δικαιωμένη και χαρούμενη.

Ευχαριστώ ταπεινά τους γονείς του Βαγγέλη, κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και κ. Μαρία Φρονιμάκη για τις ένορκες βεβαιώσεις τις οποίες αυτοβούλως έδωσαν χωρίς να τους το έχω ζητήσει, για να μην τους ταράξω περισσότερο. Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου που από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στάθηκε στο πλευρό της αλήθειας και με την δική της ένορκη βεβαίωση στήριξε τον κοινό μας αγώνα για την Ελευθεροτυπία και την τήρηση της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ευγνώμων.

Υ. Γ. Επειδή η είδηση θα θαφτεί από τα πετσωμένα, θερμη παράκληση για κοινοποιήσεις».