Θάνατος 43χρονου- Παπανικολάου / Κατεπείγουσα έρευνα μετά από πενήντα ημέρες

Θάνατος 43χρονου- Παπανικολάου / Κατεπείγουσα έρευνα μετά από πενήντα ημέρες

Πενήντα ημέρες μετά τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, κάτω από πολύ σκοτεινές συνθήκες, διατάχθηκε από το υπουργείο Υγείας κατεπείγουσα έρευνα.

Η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη από τις καταγγελίες της οικογένειας του άτυχου άνδρα, καθώς όπως λένε πήγε στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Παπανικολάου το βράδυ της 1ης Απριλίου έχοντας  ισχυρούς πόνους στο πόδι και βρέθηκε μετά από ώρες, στις 11 το πρωί, νεκρός σε μια καρέκλα στα επείγοντα.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Καλεντέρης,  έχει οριστεί από την οικογένεια του 43χρονου,  τεχνικός σύμβουλος και όπως είπε μιλώντας στο OPEN, σύμφωνα με την οικογένεια του άτυχου άνδρα δεν του έγινε κανένας έλεγχος στα επείγοντα περιστατικά, ούτε καν αιματολογικός.

Ο 43χρονος αν και συνέχιζε να πονάει στο πόδι, του ζητήθηκε να πάει σπίτι του και στην αντίδρασή του, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του, επιστρατεύθηκε σεκιουριτάς του νοσοκομείου για να τον βγάλει έξω. Ο άτυχος άνδρας κάθισε σε μια καρέκλα στα επείγοντα όπου αντιλήφθηκαν ότι ήταν νεκρός στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας η υποψία είναι ότι ο 43χρονος κατέληξε από φλεβοθρόμβωση, όμως, θα πρέπει να αναλυθούν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής και παθολογοανατομικής εξέτασης προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

«Υπάρχει μια εικόνα για το τι θα ψάξουμε στα εργαστήρια. Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι μια από αυτές τις αιτίες που διερευνάται και είναι και η πιθανότερη. Παρόλα αυτά περιμένουμε την επαλήθευση από το ιστοπαθολογικό εργαστήριο για να είμαστε σίγουροι», σημείωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Καλεντέρης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ΕΔΕ, και παραδέχθηκε ότι «μπορεί στη φούρια της δουλειάς να υποτιμηθεί ένα περιστατικό», υποστηρίζοντας ότι οι σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό έχουν μετατρέψει τα εφημερεύοντα νοσοκομεία σε «εμπόλεμη περιοχή» με πάνω από 1.000 ασθενείς στην αναμονή.