Αναστολή εργασίας / Βγαίνουν «εκτός μάχης» 10.000 υγειονομικοί

Αναστολή εργασίας / Βγαίνουν «εκτός μάχης» 10.000 υγειονομικοί

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας που επέλεξε με τον ανασχηματισμό-ιστορικό φιάσκο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο αντιεμβολιαστής, ρατσιστής και ομοφοβικός Αθ. Πλεύρης, ξεκινάει την Τετάρτη την θητεία του στο υπουργείο με τον πιο ταιριαστό τρόπο, καθώς τίθεται σε ισχύ το μέτρο που οδηγεί τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στη δημόσια Υγεία σε αναστολή εργασίας.

Υπολογίζεται ότι αφαιρούνται από το ήδη δραματικά υποστελεχωμένο ΕΣΥ περίπου 10.000 εργαζόμενοι (εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ), την ώρα που η πανδημία σαρώνει ξανά με την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού. Και όπως έκανε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για ακόμα μια φορά στο μυαλό της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με αφορμή τις ελλείψεις που η ίδια μεθόδευσε.

Αναλυτικά στοιχεία για το πόσοι είναι οι υγειονομικοί που «αφαιρούνται» από το σύστημα καθώς και το πώς κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα επιδιώξει να καλύψει τα κενά, αναμένονται τις επόμενες ώρες, όπως προανήγγειλε χτες ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως φαίνεται, επιλογή του Κ. Μητσοτάκη είναι το κόστος για το σύστημα Υγείας και την υγεία των πολιτών θα μετατεθεί στον κ. Πλεύρη, την ώρα που η νέα υφυπουργός Μ. Γκάγκα θα πρέπει, ως ενεργή γιατρός (διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής στο "Σωτηρία") να μαζεύει τα... ασυμμάζευτα.

Πληροφορίες θέλουν να σχεδιάζεται «ένεση» ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς ωστόσο μόνιμες προσλήψεις εμβολιασμένων, αλλά μόνο με τρίμηνες συμβάσεις, ενώ το κλειδί φαίνεται να είναι οι φήμες για ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες...

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προγραμματίζει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα νοσοκομεία, ενώ όπως προειδοποίησε ο πρόεδρός της Μιχάλης Γιαννάκος «σε περίπτωση έκδοσης απόφασης αναστολής η ΠΟΕΔΗΝ την επόμενη μέρα προχωρά σε απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας»

Σημείωσε εξάλλου ότι υπάρχει αυξημένη ροή εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες, με 2.000 υγειονομικούς να έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, κάτι που πρέπει να οδηγήσει σε άτυπη παράταση για την εφαρμογή του μέτρου την νέα ηγεσία του Υγείας.