Κορωνοϊός / Μόλις έξι ΜΕΘ διαθέσιμες στην Αττική - Δεκάδες διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους

Κορωνοϊός / Μόλις έξι ΜΕΘ διαθέσιμες στην Αττική - Δεκάδες διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους

Μόλις έξι είναι οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό στην Αττική, παρά τα επικίνδυνα μπαλώματα που προέβη το υπουργείο Υγείας. Για πολλοστή μέρα στη σειρά η Αθήνα βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς δεκάδες ασθενείς παραμένουν για μέρες εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ – CoViD υπάρχει μία 1 στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και πέντε στο «Αττικόν».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κάνει λόγο για εικόνα κατάρρευσης, κυρίως στο «Αγία Όλγα», όπου έχουν γεμίσει οι 60 απλές κλίνες CoViD και 12 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε ράντζα, ενώ 4 διασωληνωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, το «Ελπίς» μετατρέπεται σε νοσοκομείο CoViD, καθώς η διοίκηση παρέχει μία κλινική, δυναμικότητας 106 κλινών. Τα μόνα non CoViD τμήματα είναι η Καρδιολογική μονάδα (6 κλίνες) και η καρδιολογική κλινική (18 κλίνες).

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο «Αλεξάνδρα» αυξήθηκαν οι κλίνες CoViD σε 80, αλλά είναι αμφίβολο εάν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Η καρδιολογική μονάδα μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής διασωληνωμένων (9 ασθενείς), οι οποίοι περιμένουν να βρεθεί ελεύθερη ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως δύο ακόμη διασωληνωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ: ένας πέθανε την Τετάρτη στο «Λαϊκό» και μία 82χρονη στο «Παμμακάριστος», όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη επί 6 μέρες εκτός ΜΕΘ. Στο ίδιο νοσοκομείο, παραμένει 9 μέρες εκτός ΜΕΘ ένας 83χρονος διασωληνωμένος.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο Κρατικό της Νίκαιας, όπου νοσηλεύονται 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Παρόμοιες εικόνες παρατηρούνται στο ΚΑΤ (1) διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ), στο «Σισμανόγλειο» (5), στο «Αγία Όλγα» (4), «Γ. Γεννηματάς» (4), «Ελπίς» (4), «Παμμακάριστος» (1), «Τζάνειο» (3), "Ασκληπιείο" Βούλας (1), «Λαϊκό» (5), «Θριάσιο» (3), «Αλεξάνδρα» (9) και στο «Ιπποκράτειο» (1 ασθενής).