Πανεπιστήμια / Φέρνουν και όριο φοίτησης για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές

Πανεπιστήμια / Φέρνουν και όριο φοίτησης για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές

Μετά τις δραστικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ αλλά και για την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», παρά την αντίθετη θέση που έχει εκφράσει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, η κυβέρνηση φέρνει τώρα και αλλαγές στη φοίτηση στα πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως επαναφέρει το θέμα του ορίου φοίτησης στα ΑΕΙ με όριο τα έτη κανονικών σπουδών + 50% Για τετραετείς σπουδές δηλαδή, το όριο είναι τα 6 έτη.

Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, πρότεινε όριο φοίτησης το Ν + ½Ν, όπου Ν το ελάχιστο πλήθος των ετών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών. Για παράδειγμα, όπου η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης είναι 4 έτη, το όριο φοίτησης επεκτείνεται κατά 2. Όπου η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης είναι 6 έτη, το όριο φοίτησης επεκτείνεται κατά 3.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρει ότι η ρύθμιση θα ισχύσει για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, ενώ για τους ήδη φοιτούντες θα υπάρξουν μεταβατικές προβλέψεις. Εξαιρέσεις θα υπάρξουν για περιπτώσεις εργασίας/μερικής φοίτησης, για σοβαρούς λόγους υγείας ή για άλλους εξαιρετικούς λόγους.

(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)