Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C19.5°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.9°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.5°C20.0°C
4 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 71%
Αλεξανδρούπολη / Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες ότι βρεφονηπιοκόμοι έκλειναν 3χρονα σε αποθήκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλεξανδρούπολη / Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες ότι βρεφονηπιοκόμοι έκλειναν 3χρονα σε αποθήκη

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
freepik

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν  οι σοκαριστικές καταγγελίες για δύο παιδαγωγούς στο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Αλεξανδρούπολης, που κλείδωναν παιδάκια τριών ετών, στο αποθηκάκι της τάξης προκειμένου να τα τιμωρήσουν. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται πράξεις που διώκονται ποινικά, όπως έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν κληθεί σε πρώτο στάδιο να καταθέσουν ο αρμόδιος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αντιδήμαρχος και η διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών. Εκτός από την ποινική έρευνα διατάχθηκε, με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, πειθαρχική έρευνα εναντίον των δύο εμπλεκόμενων βρεφονηπιοκόμων οι οποίες ήδη τέθηκαν σε αργία. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Μένια Πολυχρόνη, η υπόθεση πήρε το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη ύστερα από προφορική αναφορά γονέων ενός νηπίου για εγκλεισμό των παιδιών σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο χωρίς φυσικό φωτισμό και κλείδωμα του δωματίου με εξωτερικό σύρτη. 


Όπως εξήγησε η κυρία Πολυχρόνη, η οποία εκπροσωπεί αρκετούς γονείς παιδιών του εν λόγω τμήματος του βρεφονηπιακού σταθμού, «η πρώτη αναφορά ενεργοποίησε περισσότερες, σχεδόν από όλους τους γονείς, αρχικά προφορικές και κατόπιν ακολούθησαν και γραπτές καταγγελίες τόσο στο δήμαρχο όσο και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης». 

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη έγινε σύμφωνα με το e-evros.gr  όταν ο πατέρας ενός 3χρονου κοριτσιού έπαιζε με την κόρη του και αυτή κρατώντας την κούκλα της είπε: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Ο πατέρας ξαφνιασμένος με τα λόγια της κόρης του την ρώτησε τι είναι αυτά που λέει και αν τα έχει ακούσει κάπου. Η μικρή τότε απάντησε: «Έτσι μας κάνει η κυρία ****».

Οι γονείς του παιδιού την επόμενη ημέρα το πρωί πήγαν στον παιδικό σταθμό προκειμένου να μιλήσουν με την συγκεκριμένη δασκάλα. Όπως και έγινε, της ανέφεραν το περιστατικό και την ρώτησαν αν ισχύει κάτι τέτοιο. Προς μεγάλη τους έκπληξη η παιδαγωγός το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο για να «ηρεμήσουν». 

Οι δύο γονείς σε κατάσταση σοκ έφυγαν από το σχολείο και επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου η συγκεκριμένη δασκάλα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της, όπως και έγινε.

Η 40χρονη μάλιστα, όπως καταγγέλλουν γονείς, δεν δίσταζε κάποιες φορές να τα δένει και σε μία καρέκλα. «Παιδιά που είναι μεγαλύτερα και μπορούν να μιλήσουν είπαν ότι άκουγαν και τον σύρτη όταν έμπαιναν στο αποθηκάκι. Κάποια άλλα παιδιά είπαν ότι υπήρχε μια καρέκλα που τα έβαζε να καθίσουν και τους έδεναν τα πόδια ή τα χέρια», ανέφερε στο Mega μητέρα παιδιού 3 ετών.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL