Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Σεισμός 5,7 στο Ιόνιο / Ένας ο σεισμός λέει ο Τσελέντης - Γιατί έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός 5,7 στο Ιόνιο / Ένας ο σεισμός λέει ο Τσελέντης - Γιατί έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα (βίντεο)

σεισμός Ιόνιο

Ένας είναι ο ισχυρότατος σεισμός που χτύπησε το Ιόνιο και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και μέχρι την Αττική, σύμφωνα με τον Άκης Τσελέντη, καθηγητή σεισμολογίας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο ισχυρότατος σεισμός ήταν 5,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ επίκεντρο, περίπου, 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων και ανοικτά του κόλπου της Κυπαρισσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη, καθηγητή σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή των Στροφάδων, στο Ιόνιο, ανάμεσα σε Ζάκυνθο, Μεσσηνία και Ηλεία.

«Ο σεισμός είναι ένας και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση λόγω του εστιακού βάθους του», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Άκης Τσελέντης ενώ εκτίμησε ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας από τον σεισμό και αναμένει να υπάρξει ακολουθία στην σεισμική δραστηριότητα με μικρότερες δονήσεις, τονίζοντας ότι το επίκεντρο είναι σε μια περιοχή που δίνει συχνά σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

Να σημειωθεί ότι αρχικά και σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, στην περιοχή φαινόταν ότι εκδηλώθηκαν δύο σεισμοί με διαφορά ενός λεπτού και συγκεκριμένα ένας σεισμός 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ και ένας 5,7. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL