Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.7°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.1°C22.6°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.9°C24.3°C
2 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.5°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
0 BF 48%
Τέμπη / Αρχίζει η δίκη του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο γιατρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Αρχίζει η δίκη του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο γιατρών

Τρένο στα Τέμπη
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Την Δευτέρα 1η Απριλίου πρόκειται να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η πρώτη υπόθεση που σχετίζεται με την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο εδώλιο θα καθίσουν ένας επιθεωρητής του ΟΣΕ και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος για το σταθμαρχείο Λάρισας που  έβγαζε και τις βάρδιες των σταθμαρχών - για τον οποίο το Συμβουλίου Εφετών Λάρισας μετέτρεψε την προσωρινή κράτηση σε κατ΄οίκον περιορισμό καθώς και ο τότε διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου και ο Επιμελητής της Νευροχειρουργικής.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ την επομένη του δυστυχήματος στα Τέμπη πήρε αναρρωτική άδεια με το κατηγορητήριο να αναφέρει ότι επρόκειτο για ρουσφέτι. Σύμφωνα με πληροφορίες του gegonotanews, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κατηγορείται ότι με πρόθεση προκάλεσε την απόφαση του Επιμελητή της Νευροχειρουργικής για την χορήγηση της άδειας στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ και ενεργώντας με πειθώ και παραινέσεις έπεισε τον διοικητικό υφιστάμενό του να δώσει ψευδή βεβαίωση.

Ο ίδιος δεν υπέβαλε σε καμιά εξέταση τον Επιθεωρητή και επομένως δεν μπορούσε να βεβαιώσει την ύπαρξη ή και την έκταση πιθανού νευροχειρουργικού προβλήματος του τελευταίου, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τον διευκολύνει να απουσιάσει από την εργασία του ως Σταθμάρχης του ΟΣΕ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής με τις ιδιότητες του εφημερεύοντος γιατρού και του επιβλέποντος του Εξωτερικού Ιατρείου της συγκεκριμένης κλινικής, υπέγραψε ψευδή ιατρική γνωμάτευση, με βάση την οποία ο Επιθεωρητής ζήτησε την χορήγηση πολυήμερης αναρρωτικής άδειας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Επιμελητής ουδέποτε εξέτασε τον επιθεωρητή του ΟΣΕ ο οποίος επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία της Νευροχειρουργικής Κλινικής και χωρίς να υποβληθεί σε οποιαδήποτε διαγνωστική εξέταση έλαβε ιατρική γνωμάτευση με αναγραφόμενη διάγνωση: «Διαταραχές των οσφυϊκών και άλλων μεσοσπονδύλων δίσκων με ριζοπάθεια». Δεν συνταγογράφησε, ωστόσο, οποιαδήποτε σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία του ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ υποστήριξε ότι έβγαζε μεν ο ίδιος τις βάρδιες αλλά την τελική έγκριση έδιναν οι ανώτεροί του. 
Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε πως δεν φέρει ευθύνη για την εκπαίδευση των σταθμαρχών, απαντώντας έτσι στο γεγονός ότι ο 59χρονος σταθμάρχης είχε ελάχιστη εμπειρία για να τοποθετηθεί μόνος του στη νυχτερινή βάρδια σε μια τόσο νευραλγική θέση όπως αυτή της Λάρισας.

Όσον αφορά στην αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής την επόμενη ημέρα του δυστυχήματος, ο δικηγόρος του έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ότι δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο και ότι ο εντολέας του την έλαβε αφού είχε δώσει καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL