Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C16.2°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
1 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.0°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.0°C
0 BF 87%
Απάντηση του avgi.gr στον διοικητή του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση του avgi.gr στον διοικητή του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Νοσοκομείο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία» ανακοίνωση από το γραφείο του διοικητή, με την οποία απαντάει σε δημοσίευμα για τη λειτουργική κατάρρευση του νοσοκομείου. Η έκπληξή μας εδράζεται κυρίως στο γεγονός ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ουσιαστικά δεν αμφισβητεί το δημοσίευμα του avgi.gr (και όχι της έντυπης εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» όπως λανθασμένα αναφέρει), αλλά τα όσα μας μετέφεραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Οφείλουμε να δώσουμε μία απάντηση που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα. 

Πρώτον, το ρεπορτάζ περιείχε στοιχεία από την ανακοίνωση τις τριμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ για το Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία». Δεύτερον, ο συντάκτης του θέματος είχε εξασφαλίσει υπηρεσιακά έγγραφα του νοσοκομείου, τα οποία αποδεικνύουν τις ελλείψεις και τα συνεπακόλουθα προβλήματα. Τρίτον, σε επικοινωνία που είχε ο συντάκτης με εργαζόμενους του νοσοκομείου, επιβεβαιώθηκε η κατάσταση που παρουσιάστηκε στο δημοσίευμα. Τα τρία παραπάνω δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για την αξιοπιστία του ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χειρότερο όμως είναι ότι σε νέα επικοινωνία με εργαζόμενους του νοσοκομείου, μετά την απάντηση της διοίκησης στο δημοσίευμά μας, οι ίδιοι αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του διοικητή. Η ανακοίνωση του διοικητή αναφέρει: «Ουδεμία δυσλειτουργία, αναβολή Ιατρικών Πράξεων, Εξετάσεων ή Χειρουργικών Επεμβάσεων λόγω έλλειψης Υλικών, υπήρξε στο Νοσοκομείο ‘’ΣΩΤΗΡΙΑ’’». Ωστόσο, όπως μεταφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, σήμερα αναβλήθηκαν βρογχοσκοπήσεις γιατί δεν υπήρχαν βελόνες!

Επίσης, δόθηκε οδηγία σε εργαστήρια, οι εξετάσεις να γίνονται με… φειδώ. Επίσης, ο διοικητής εγκαλεί το avgi.gr για γεγονότα που έγιναν μεταγενέστερα από τη συγγραφή του θέματος, άρα δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν στο ρεπορτάζ.

Επιπλέον, κανείς δεν αμφισβήτησε την επιστημονική επάρκεια του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», την αυτοθυσία των γιατρών που υπηρετούν σε αυτό, την προσφορά του/τους στο ΕΣΥ και στην υπόθεση της δημόσιας υγείας. Επομένως, η τελευταία αναφορά του διοικητή ως προς αυτό το σκέλος, είτε είναι αχρείαστη είτε επιδιώκει να δημιουργήσει περίεργους συνειρμούς ως προς τον ρόλο του avgi.gr και της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Να πληροφορήσουμε τη διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία» και οποιονδήποτε άλλον/ άλλη έχει αντίστοιχους σκοπούς, πως η ΑΥΓΗ, στα 71 χρόνια της ιστορίας της, έχει αποδείξει ότι λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, υπερασπίζεται την κοινωνία και τους πολίτες, ενάντια σε κάθε μορφής ανισότητα.  

Τέλος, ευελπιστούμε ότι ο διοικητής θα δείξει την ίδια ζέση ώστε να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του, με αυτή που έδειξε για να απαντήσει σε μέσα και δημοσιεύματα που αναδεικνύουν τα προβλήματα του ΕΣΥ. 

Ακολουθεί η απάντηση του διοικητή του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ» στο δημοσίευμα του avgi.gr 

1. Ουδεμία έλλειψη Φαρμάκου σημειώθηκε 
2. Ουδεμία δυσλειτουργία, αναβολή Ιατρικών Πράξεων, Εξετάσεων ή Χειρουργικών Επεμβάσεων λόγω έλλειψης Υλικών, υπήρξε στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ». Η όποια σπουδή ή /και ενδεχόμενη ανησυχία Υπευθύνων, διαφόρων Τμημάτων, είναι δικαιολογημένη εν μέρει, ωστόσο αγνοεί την διαθεσιμότητα Επάρκειας Υλικών και Μέσων, τα οποία διαθέτει Κεντρικά το Νοσοκομείο καθώς και τις Νόμιμες Διαδικασίες Προμηθειών. 
3. Το Νοσοκομείο προέβη σε έγγραφη ενημέρωση όλων των Υπηρεσιακών παραγόντων αναφορικά με την προμήθεια υλικών την 17-11-2023, καθώς και σε Σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. σήμερα 20-11-2023 για την έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού. 
4. Καταληκτικά το Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «ΣΩΤΗΡΙΑ», αποτελεί σταθερή Δομή του Ε.Σ.Υ., με μετεξέλιξη από Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19 (χωρίς να αναστείλει Χειρουργική δραστηριότητα ούτε να επιβραδύνει την θεραπεία Ογκολογικών ασθενών), σε σύγχρονο Νοσοκομείο Παροχών και Κέντρο Ιατρικής Εκπαίδευσης Υψηλών προδιαγραφών.   
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL