Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Εμβόλιο / Τι ισχύει για σχεδιαζόμενη ή υφιστάμενη κύηση, φυσική ή υποβοηθούμενη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Τι ισχύει για σχεδιαζόμενη ή υφιστάμενη κύηση, φυσική ή υποβοηθούμενη

ΕΓΚΥΟΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ
Pexels

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της εγκυμοσύνης και τη σχέση που έχει με τον εμβολιασμό κατά της covid-19, τόσο για την γυναίκα όσο και για το παιδί ή τα παιδιά που κυοφορεί ή θα κυοφορήσει, έκανε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, όπου και τόνισε ότι είναι υπαρκτή η απειλή θανάτου ακόμη και για νέους και παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η κα Λινού τόνισε την μεγάλη διστακτικότητα που υπάρχει, ειδικά το τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας στις νέες κοπέλες που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες. «Αποφεύγουν τον εμβολιασμό, λόγω της "παλιάς" παραπληροφόρησης. Έχει αποδειχθεί εντελώς ψεύτικη. Είναι τεράστιο λάθος ότι επηρεάζει το αναπαραγωγικό σύστημα το εμβόλιο», ξεκαθάρισε.

«Ίσα-ίσα», προσέθεσε, «προστατεύεται η γυναίκα που θα κυοφορήσει και θα αποκτήσει παιδί. Προστατεύεται και το παιδί. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν».

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως ανέφερε η ίδια, «όσες μελέτες έχουν ολοκληρωθεί δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Πολύ περισσότερο προς το τέλος της εγκυμοσύνης, που το εμβόλιο θα προστατέψει ιδιαίτερα το παιδί».

Για γυναίκες που είναι σε διαδικασία εξωσωματικής, επίσης «μπορούν και πρέπει» να εμβολιαστούν, προσέθεσε η κα Λινού. «Αν μείνουν έγκυες, ο κίνδυνος από την αρρώστια είναι πολύ μεγαλύτερος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL