Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γρηγορότερη η μετάδοση εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της 26ης Μαΐου

Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του συστήματος από τη Singular Logic

Εκσυγχρονισμένο θα είναι το σύστημα μετάδοσης αποτελέσματος κατά την τετραπλή εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, όπως παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου υπό τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και τους εκπροσώπους της Singular Logic. Το βράδυ της 26ης Μαΐου, λοιπόν, 12.000 δικαστικοί αντιπρόσωποι θα χρησιμοποιούν τάμπλετ συν τα κινητά με την εφαρμογή τύπου SRT για την άμεση μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων εξοικονομώντας χρόνο τουλάχιστον κατά πέντε ώρες σε σχέση με τον άλλοτε φόρτο της μεταβίβασης στο υπουργείο Εσωτερικών των χειρόγραφων αποτελεσμάτων.

Τα 12.000 τάμπλετ θα διανεμηθούν στους 9.600 δικαστικούς αντιπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και τα υπόλοιπα δειγματοληπτικά στα εκλογικά τμήματα Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας και Ηρακλείου Κρήτης, με τη Singular Logic να διαβεβαιώνει για τη χρήση ανεπτυγμένου συστήματος ασφαλείας και για την άμεση μετάδοση εκλογικού αποτελέσματος λίγη ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, έχουν δοθεί οδηγίες στους δικαστικούς αντιπροσώπους ώστε να θέσουν σε προτεραιότητα την καταμέτρηση και μετάδοση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Συγκεκριμένα, το 60% των δικαστικών αντιπροσώπων θα ανοίγουν κατά προτεραιότητα τις κάλπες των ευρωεκλογών και ακολούθως το 40% τις κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές, όπου θα γίνεται η πρώτη καταμέτρηση με βάση τον συνδυασμό και ακολούθως η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων. Σε δεύτερη φάση είναι η μετάδοση του αποτελέσματος των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών. Στα ενιαία εκλογικά τμήματα, δηλαδή όπου είναι στημένες μαζί οι τρεις κάλπες και δεν υπάρχει κάλπη για κοινότητες (σ.σ.: πρόκειται για το 15% των εκλογικών τμημάτων) προτεραιότητα δίνεται πάλι στις ευρωεκλογές κατά 40% και 30% εξίσου για περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

“Πρώτο μας μέλημα δεν είναι να βιαστούμε στη μετάδοση του αποτελέσματος, αλλά να είμαστε έγκυροι και αξιόπιστοι” τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, με τον Γ. Θεοδωρόπουλο, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Singular Logic, να προσθέτει πως “η νέα τεχνολογική εφαρμογή αποσκοπεί στη μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου για τους δικαστικούς αντιπροσώπους”, καθότι πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κράτους γίνονται τετραπλές εκλογές και όλες με σταυροδοσία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις