Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
26.0°C29.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.2°C27.5°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
27.0°C33.2°C
2 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.9°C27.7°C
3 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
26.7°C26.7°C
3 BF 52%
Σύνταγμα / Απείλησαν με αυτόφωρο δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ που κατέγραφε τις βιαιότητες της ΕΛΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύνταγμα / Απείλησαν με αυτόφωρο δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ που κατέγραφε τις βιαιότητες της ΕΛΑΣ

ΜΑΤ κάνουν προσαγωγή
(SCREENSHOT)

Με προσαγωγή απειλήθηκε ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ Κώστας Παπαντωνίου ο οποίος κατέγραφε την άγρια επίθεση της αστυνομίας στον κόσμο που διαδήλωνε για την Παλαιστίνη στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως περιγράφει, άνδρας διμοιρίας των ΜΑΤ του ζήτησε να απομακρυνθεί από το σημείο της προσαγωγής διαδηλωτή, ο οποίος αρχικά ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στη συνέχεια αστυνομικός της ομάδας Ζήτα παρακίνησε τον συνάδελφό του να αξιοποιήσει το νομικό πλαίσιο εφόσον προκαλεί παρακώλυση στο έργο του - δεν απάντησαν ποια ήταν αυτή- και να πάνε αυτόφωρο τον δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα ΜΑΤ με χημικά και ξύλο επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που έγινε στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί απρόκλητα επιτέθηκαν στην πορεία πάνω από την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να μην προσεγγίσει τη Βουλή.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις μετά τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην περιοχή της Ράφα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας τρόπος διαφυγής εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Οι διαδηλωτές μετέφεραν αιφνιδιαστικά τη διαμαρτυρία τους από το προαύλιο της Βουλής στη πρεσβεία της Αιγύπτου που βρίσκεται στην αρχή της Βασ. Σοφίας. H αστυνομία επιτέθηκε και στους διαδηλωτές που ήταν έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου. Λίγα λεπτά μετά η αστυνομία επιχείρησε να τους διαλύσει με χρήση βίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL