Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Καβάλα / Καβάλα: Ποιοι έδωσαν δημόσιο χώρο στη Χρυσή Αυγή;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καβάλα / Καβάλα: Ποιοι έδωσαν δημόσιο χώρο στη Χρυσή Αυγή;

Στις 22 Απριλίου, στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας, συνεδρίασε η διαπαραταξιακή-διακομματική επιτροπή η οποία είναι επιφορτισμένη για να την πρόταση κατανομής χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο. Σε ό,τι αφορά των καθορισμό των χώρων για τις ευρωεκλογές, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Λαϊκή Ενότητα εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πρέπει να διατεθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή για τον λόγο ότι είναι «φασιστική-ναζιστική οργάνωση με υπόδικα στελέχη».

Στην αντίστοιχη διαδικασία για τους κοινόχρηστους χώρους για τις παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις περιφερειακές εκλογές, η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία εξέφρασαν την άποψη ότι η Πατριωτική Αυγή στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή, η οποία αποτελεί «φασιστική-ναζιστική οργάνωση».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους χώρους για τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Καβάλας μόνο η Συμπαράταξη Πολιτών και η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασαν την πολιτική θέση ότι δεν πρέπει να διατεθεί χώρος στη δημοτική παράταξη η οποία στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή (Ελληνική Αυγή για την Καβάλα). Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της παράταξης της δημάρχου διευκρίνισε ότι η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον νόμο, ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι αποτελεί τεχνικό ζήτημα και ότι τα πολιτικά ζητήματα συζητιούνται στα πολιτικά όργανα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν έδωσε το «παρών» στο δημοτικό συμβούλιο για να εκφραστεί.

Τελικώς, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων και η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θα απολαμβάνει τα προνόμια της δημοκρατίας την οποία αντιπαλεύεται.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως και το 2014, απέκλεισε την προβολή του συνδυασμού της Ελληνικής Αυγής κατά την προεκλογική περίοδο από τη δημοτική τηλεόραση και το δημοτικό ραδιόφωνο. Παρόμοια αποφάσισε και το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών, καθώς αποφάσισε να μην παραχωρήσει χώρο στη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι «είναι θέμα τιμής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Είναι θέμα προάσπισης της συνταγματικής έννομης τάξης το να μην νομιμοποιήσουμε, με οποιοδήποτε κριτήριο, τη συμμετοχή στη δημόσια σφαίρα ανθρώπων οι οποίοι κηρύσσουν το μίσος κατά των συνανθρώπων τους. Αυτού του είδους λόγος είναι εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL