Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σημαντική υπηρεσία στο έργο της Δικαιοσύνης το πόρισμα εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ για τη Μάνδρα

«Το ντοκουμέντο που αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών προσφέρει σημαντική υπηρεσία στο έργο της Δικαιοσύνης για την απόδοση ευθυνών προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον καταστροφές όπως αυτή στη Μάνδρα" σχολιάζουν κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής

και προσθέτουν ότι "αυτή είναι η σημαντική και μη διαψεύσιμη ουσία του εμπεριστατωμένου πορίσματος που υπογράφουν οι ορισμένοι από το ΤΕΕ εμπειρογνώμονες»

Να σημειωθεί ότι στο όρισμα των εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ επισημαίνεται ότι: 

«Στο διάστημα, λοιπόν, που μεσολάβησε από τις 15.11.2017, την πρώτη μεγάλη πλημμύρα των τελευταίων ετών με τις τραγικές συνέπειες που είχε, μέχρι το δεύτερο περιστατικό του διημέρου 26 και 27.6.2018, προκύπτει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και εν προκειμένω η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε με ταχύτητα τις διαδικασίες και το κυριότερο έργο είναι ήδη σε εξέλιξη. Οι συναρμόδιοι φορείς όφειλαν να είχαν αποτρέψει την ανεξέλεγκτη δόμηση στις επίμαχες περιοχές, να είχαν αποκαταστήσει τα ρέματα από τις αυθαίρετες παρεμβάσεις και να είχαν κατασκευάσει εγκαίρως τα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να μειώνονταν οι συνέπειες των εξαιρετικά υψηλών βροχοπτώσεων.

»Η πολυετής καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, η οποία συνέβη μόλις προ τεσσάρων μηνών, οφείλεται στα γραφειοκρατικά εμπόδια, στις δαιδαλώδεις διαδικασίες εγκρίσεων από δεκάδες φορείς, όπως επιβεβαιώνει και η έκθεση ελέγχου της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, χάρη στις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής ως επισπεύδουσας, αλλά και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις