Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Yπό παραίτηση δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Σάμου για τη δημιουργία κλειστού κέντρου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Yπό παραίτηση δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Σάμου για τη δημιουργία κλειστού κέντρου (Video)

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμου που κατέληξε σε δύο προτάσεις.https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F24samos%2Fvideos%2F494065557876616%2F&width=640&show_text=false&height=360&appId

Η πρώτη πρόταση αφορά την παραίτηση του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων εφόσον η Κυβέρνηση επιμείνει στις θέσεις και δεν ανακαλέσει την απόφασή της για τη Σάμο η οποία έλαβε 24 θετικούς ψήφους και 2 αρνήσεις ψήφων από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η 2η πρόταση η οποία κατατέθηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Κώστα Τζίχα, αφορά πανσαμιακή κινητοποίηση και άλλες δράσεις η οποία ψηφίστηκε από το σύνολο των συμβούλων.

Αύριο ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου αναμένεται να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την πρόθεση του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου να παραιτηθούν σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανακαλέσει τις αποφάσεις της που είναι επιζήμιες για τη Σάμο.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος  δήλωσε ότι αισθάνεται μόνος σε αυτή την πάλη για την επιστροφή του Δήμου στην κανονικότητα  και έθεσε τον εαυτό του υπό παραίτηση αν δεν αλλάξει το σχέδιο της κυβέρνησης. Αρχικά δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει  μια επίσκεψη στον πρωθυπουργό μαζί με τον Μητροπολίτη, τον Βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη. «Δεν γνώριζε κανείς ούτε ο βουλευτής για το συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης. Απαιτούμε  ο πληθυσμός να παραμείνει στο όριο των 1500 ατόμων, να είναι κλειστή η δομή και να ελέγχονται καλύτερα οι ροές στα σύνορα. Από δω και πέρα θα είμαι πολύ δύσπιστος σε ότι μου λένε» είπε ο κ. Στάντζος.

Στην συνέχεια έλαβαν το λόγο οι  επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων . Ο Νίκος Κατρακάζος   επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟ»  ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ κακή μέρα για την Σάμο . «Εμείς είμαστε αυτοί που μας λοιδόρησαν  όταν λέγαμε ότι δεν πρέπει να γίνει άλλη δομή στους Μυτιληνιούς, επιμέναμε σε μια μικρή δομή καταγραφής και τώρα απειλούμαστε να έχουμε σε μόνιμη βάση τουλάχιστον  7000 μετανάστες. Πρέπει να αποφασίσουμε μέτρα που θα τσούξουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Χρήστος Χατζηχριστοδούλου  χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στο νησί  και τόνισε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση άρα  δε θεωρεί καλή ιδέα την επίσκεψη στον πρωθυπουργό. « Καλύτερο θα ήταν να κάναμε μια πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα η να πάμε στο γραφείο του βουλευτή να διαμαρτυρηθούμε» τόνισε με έμφαση.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κώστας Τζίχας δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα της κυβέρνησης ενισχύουν τον εγκλωβισμό. Τα χαρακτήρισε επικίνδυνα για τους μετανάστες και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού . Κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι αλλάζει συνεχώς θέσεις για την επίλυση του μεταναστευτικού ενώ  είπε ότι πρέπει να ζητηθεί η αλλαγή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Στην συνέχεια ο Επικεφαλής της Παράταξης «Η Σάμος ΑλλάΖει» Νίκος Ζάχαρης  παίρνοντας το λόγο κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι κοροϊδεύει τον κόσμο και ότι δυστυχώς ο Δήμαρχος έχασε στο θέμα των διεκδικήσεων. «Δεν είναι ONE MAN SHOW  η διαχείριση του μεταναστευτικού» δήλωσε απευθυνόμενος στον κ. Στάντζο τον οποίον όπως και ο κ. Χατζηχριστοδούλου τον κατηγόρησε για υπερ έκθεση στα ΜΜΕ.

πηγή ΕΡΤ Β. Αιγαίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL