Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Αντιφατικά τα ευρήματα από την επανακαταμέτρηση στον Δήμο Αιγάλεω
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιφατικά τα ευρήματα από την επανακαταμέτρηση στον Δήμο Αιγάλεω

Αντιφατικά ευρήματα έφερε στην επιφάνεια η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στον Δήμο Αιγάλεω, όπως καταγγέλλει η παράταξη “Ανάπλαση Αιγάλεω” με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπίρμπα, που ζήτησε από το Πρωτοδικείο της εκκίνηση της διαδικασίας. Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο το προβάδισμα μεταξύ του συνδυασμού του “γαλάζιου” Γ. Γκίκα και του Δημ. Μπίρμπα ήταν μόλις 47 ψήφοι και στον δεύτερο γύρο μόλις 54.

Σύμφωνα με μέλη της παράταξης “Ανάπλαση Αιγάλεω”, υπάρχουν πολλά “ανοιχτά ζητήματα” ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο, καθώς βρέθηκαν ψηφοδέλτια που είχαν κριθεί ως άκυρα και άλλα ήταν σκισμένα και άλλα μη αριθμημένα. Τα μέλη της παράταξης, αφού αξιολογήσουν το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης, θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

Παρά το αρχικό αίτημα της δημοτικής παράταξης για επανακαταμέτρηση προς το Πρωτοδικείο, αυτό εξέδωσε έγγραφο απόρριψης (σ.σ.: της επανακαταμέτρησης) και μόνο μετά από επανυποβολή του αιτήματος η “Ανάπλαση Αιγάλεω” κατόρθωσε να εκκινήσει η διαδικασία στις 20 Ιουνίου. Η επανακαταμέτρηση έγινε στις 2 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε σε 8 ώρες. “Τα ευρήματα πολλά, προφανώς και αντιφατικά, δικαίωσαν την επιλογή μας και την αναφορά μας σε παρατυπίες” τονίζει σε ανακοίνωσή της η “Ανάπλαση Αιγάλεω” και καταλήγει: “Η δημοκρατία έχει λίγο κόπο, αλλά λύνει με τον καλύτερο τρόπο αμφιβολίες και αντιθέσεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL