Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.2°C18.7°C
0 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
13.7°C19.1°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.8°C17.2°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.1°C
0 BF 100%
Η ΕΒΖ πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ τους τευτλοπαραγωγούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΕΒΖ πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ τους τευτλοπαραγωγούς

Σε πληρωμές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς και τους ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών τεύτλων προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ). Αυτό επετεύχθη μετά την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς προς την εταιρεία, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της υλοποίησης του πλάνου αναδιάρθρωσης του δανεισμού. Το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της ΕΒΖ.

Η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει στην εξόφληση των οφειλών του 2015 προς τους τευτλοπαραγωγούς τον Σεπτέμβριο και στην εξόφληση των οφειλών του 2016 μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ κυρίαρχο στόχο αποτελεί η ομαλοποίηση της συνεργασίας της με τους παραγωγούς.

Η ενεργοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης της εταιρείας, για περιστολή λειτουργικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού κόστους και για αναζήτηση επωφελών για την εταιρεία εμπορικών συμφωνιών, θα είναι καταλυτικές για την επιστροφή σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομίας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου της βιομηχανίας τόσο για την εξυγίανση της εταιρείας όσο και για την ενίσχυση της εγχώριας τευτλοπαραγωγής.

Εν τω μεταξύ για την ερχόμενη Παρασκευή 26 Αυγούστου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΒΖ η οποία θα κληθεί να ανάψει το «πράσινο φως» στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου αλλά και στο σχέδιο αναδιάρθρωσής της. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ περιλαμβάνει πωλήσεις εργοστασίων, γραφείων, ακινήτων και συμμετοχών όπως αυτές που έχει στις δύο θυγατρικές της (Crvenka και Sajkaska) στη Σερβία.

Ειδικότερα στα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι η έγκριση των όρων δανειακής αναδιάρθρωσης με την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και η πώληση του εργοστασίου της Λάρισας έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ, του εργοστασίου της Ξάνθης έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 7,8 εκατ. ευρώ, επιχειρηματικού ακινήτου στην Αθήνα έναντι 260.000 ευρώ, επιχειρηματικού ακινήτου στη Θεσσαλονίκη έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 2,9 εκατ. ευρώ, γραφείων στη Θεσσαλονίκη έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 2,73 εκατ. ευρώ, επιχειρηματικού ακινήτου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης έναντι ενδεικτικού τιμήματος τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ και την πώληση του συνόλου των μετοχών εκδόσεως των θυγατρικών εταιρειών Crvenka και Sajkaska που εδρεύουν στη Σερβία έναντι τιμήματος τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ και για τις δύο εταιρείες, προς απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της ΕΒΖ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL