Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μακράκης: Τη χυδαιότητα Άδωνι για ανέργους με «μαύρα» έπρεπε να την πει ο Κ. Μητσοτάκης (Hχητικό)

Ως μακροχρόνια άνεργοι ορίζονται όλοι οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με ανεργία άνω των 12 μηνών και τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τον Φεβρουάριο ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι 1.100.000 περίπου, εκ των οποίων 510.000 είναι μακροχρόνια άνεργοι, περίπου το 47%, είπε ο κ. Μακράκης

O Κ. Μητσοτάκης έπρεπε ο ίδιος στο διάγγελμα να εξηγήσει πώς είδε μόνο 155.000 αντί να διατυπώνει ο Άδ. Γεωργιάδης το χυδαίο επιχείρημα ότι οι υπόλοιποι αφού ζουν ακόμη μάλλον εργάζονται με «μαύρα», προσβάλλει και το κράτος να λέει ότι δεν εντόπισε 350.000 άτομα σε «μαύρη» εργασία, καμία λογική να παίρνεις έκτακτο επίδομα αν είσαι 24 μήνες άνεργος αλλά όχι 25, ήταν πάνω από 500.000 οι μακροχρόνια άνεργοι τον Φεβρουάριο, είπε ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ Γεώργιος Μακράκης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

 

 

Ως μακροχρόνια άνεργοι ορίζονται όλοι οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με ανεργία άνω των 12 μηνών και τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τον Φεβρουάριο ο συνολικός αριθμός των ανέργων είναι 1.100.000 περίπου, εκ των οποίων 510.000 είναι μακροχρόνια άνεργοι, περίπου το 47%, είπε ο κ. Μακράκης.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία λογική στο διαχωρισμό «νεότερων» και «παλαιότερων» μακροχρόνια ανέργων για να δοθεί επίδομα μόνο στους πρώτους. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης το ανακοίνωσε με ακόμη πιο αυθαίρετο τρόπο, λέγοντας ότι το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ θα πάρουν «οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι». Αυτούς έβλεπε, τους άλλους δεν τους είδε καν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το επιχείρημα που διατύπωσε ακολούθως ο Άδωνις Γεωργιάδης (ότι οι «παλαιότεροι» κάπως θα πρέπει να έχουν επιζήσει άρα εργάζονται σε «μαύρη» εργασία) είναι ό,τι πιο χυδαίο, κατά τον ίδιο, ενώ αν είναι αυτό το επιχείρημα, θα έπρεπε να το πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Προσβάλλουν 350.000 ανέργους, τους λένε ότι κάνουν «μαύρη» εργασία και τους αφήνουν απ` έξω. Προσβάλλουν και το ίδιο το κράτος, λένε ότι αφού υπάρχουν 350.000 σε «μαύρη» εργασία έχει αποτύχει η διαδικασία του ελέγχου.

Ένας άνεργος με 25 μήνες ανεργίας δεν παίρνει το επίδομα, ένας με 24 το παίρνει. Δηλαδή ο πρώτος δουλεύει «μαύρα»; Είναι γελοίο, δεν έχει καμία λογική, επανέλαβε ο κ. Μακράκης.

  

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.


 


 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις