Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Εξαιρούνται από τα 800 ευρώ οι επισφαλείς εργαζόμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαιρούνται από τα 800 ευρώ οι επισφαλείς εργαζόμενοι

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και οι ωρομίσθιοι στο Μέγαρο Μουσικής, καταγγέλλει «την εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύει με κυνική στάση η κυβέρνηση μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου δεν δικαιούται το επίδομα, παρότι από την πρώτη μέρα των εξαγγελιών ενημερώθηκαν τα αρμόδια υπουργεία, τηλεφωνικώς και γραπτώς».

Ύστερα από δύο εβδομάδες αναμονής και αγωνίας των ωρομισθίων στο Μέγαρο Μουσικής και τηλεφωνημάτων προς τη διοίκηση, οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν για την εγκύκλιο που αποκλείει τους εργαζόμενους των φορέων γενικής κυβέρνησης (ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ) από το επίδομα των 800 ευρώ.

«Η διοίκηση του Οργανισμού ενώ ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι οι εργαζόμενοι δεν εντάσσονται, καλλιεργούσε τον εφησυχασμό λέγοντας στους συναδέλφους ότι είναι ζήτημα ημερών να λυθεί το ζήτημα, ότι περίμεναν διευκρινίσεις από το υπουργείο. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, και ξαφνικά την Παρασκευή 3 Απριλίου, οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν Σ

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, απέκλεισε για δημοσιονομικούς λόγους την ένταξη στα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων που αμείβονται με εργόσημο. Προανήγγειλε υπουργική απόφαση με την οποία θα επιβάλλεται κύρωση 1.200 ευρώ σε εργοδότες που εξαναγκάζουν τους υπαλλήλους να προσέρχονται κανονικά στη δουλειά, ενώ είναι σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.

Ο ίδιος, διαβεβαίωσε ότι θα γίνει επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού μέχρι τις 20 Απριλίου και προανήγγειλε νέο κύμα ειδικού επιδόματος για τον μήνα Μάιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL