Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τραμπουκισμοί ΠΑΜΕ και ακύρωση του συνεδρίου των εργαζομένων στο Μέταλλο

Τα μέλη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) εμπόδισαν την έναρξη του συνεδρίου και προπηλάκισαν ακόμη και τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας που έδιναν τις κάρτες αντιπροσώπων

Άλλο ένα επεισόδιο που επιβεβαιώνει τον κατήφορο του συνδικαλιστικού κινήματος με πρωταγωνιστές την ηγεσία της ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, σημειώθηκε στο προγραμματισμένο συνέδριο της ΠΟΕΜ.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των εργαζομένων στο Μέταλλο, το ΠΑΜΕ, με τη γνωστή πρακτική των τελευταίων μηνών, με τραμπουκισμούς και βίαιες συμπεριφορές, ουσιαστικά ακύρωσε το προγραμματισμένο Συνέδριο της ΠΟΕΜ, οδηγώντας έτσι στον ορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια.

Το επίδικο θέμα ήταν οι συσχετισμοί στο συνέδριο μεταξύ ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ, παρατάξεις που, παρά την ολομέτωπη σύγκρουση τον τελευταίο χρόνο, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν αλλοιώνοντας τους συσχετισμούς στο πρόσφατο 36ο συνέδριο της ΠΟΣ.

Στο συνέδριο της ΠΟΕΜ, που είχε προγραμματιστεί για τις 2 και 3 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το ΠΑΜΕ μία μέρα νωρίτερα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη μη συμμετοχή 12 σωματείων στις εκλογές. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα. Το ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) αγνοώντας τη δικαστική απόφαση εμπόδισε 20 αντιπροσώπους από τα 12 σωματεία να εισέλθουν στην αίθουσα, "τραμπουκίζοντας" τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας που έδιναν τις κάρτες αντιπροσώπων και δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού.

Παρά προσπάθειες του προεδρείου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, τα μέλη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) δεν δέχονταν με το έτσι θέλω ούτε τη δικαστική απόφαση ούτε τις αποφάσεις της επιτροπής πληρεξουσίων και του προεδρείου, οδηγώντας το συνέδριο σε αδιέξοδο, ενώ και παρά τη διακοπή των εργασιών για μια ημέρα προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, το ΠΑΜΕ επανήλθε παρεμποδίζοντας για ακόμη μία φορά τις διαδικασίες και οδηγώντας το προεδρείο να πάρει απόφαση για αναβολή του Συνεδρίου, αφού κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των συνέδρων, των υπαλλήλων αλλά ακόμη και του δικαστικού αντιπροσώπου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις