Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο γνωστός συγγραφέας και σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Ο Λ.Καπώνης ήταν σεναριογράφος σε γνωστές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης όπως «...και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Τζιβαέρι», «Άφρικα» και «Ελλάς το μεγαλείο σου».

Πέθανε ο γνωστός συγγραφέας και σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης γεννημένος στο Μεσολόγγι το 1947.

Άνθρωπος της Αριστεράς με βαθιά γνώση στο έργο του Κορνηλίου Καστοριάδη, ο Λ.Καπώνης ήταν σεναριογράφος σε περισσότερες 30 σειρές της ελληνικής τηλεόρασης μεταξύ των οποίων «...και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Τζιβαέρι», «Άφρικα» και «Ελλάς το μεγαλείο σου». Ακόμα έγραψε περισσότερα από 10 σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες.

Ο Λ.Καπώνης αρθρογραφούσε μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 στην Αυγή.

Άνθρωπος με πολύ χιούμορ και ευρεία μόρφωση, σπούδασε στη Νομική σχολή του ΑΠΘ και ήταν παντρεμένος με την συγγραφέα Ελένη Ηλιάδου, με την οποία είχαν δύο κόρες. 

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 στην εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου στη Νέα Μάκρη.

Διαβάστε το τελευταίο άρθρο στην στην Αυγή με τίτλο "Περί συνέχειας του νοήματος"

Διαβάστε όλα τα άρθρα του στην Αυγή

 

Ο Πάνος Σκουρολιάκος για τον Λευτέρη Καπώνη

Αποχαιρετάμε τον σπουδαίο αγωνιστή της δημοκρατίας και άνθρωπο του πολιτισμού, τον σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη. Έναν από τους πολλούς γενναίους που αντιστάθηκαν με τη δράση του και τα κείμενα του στη χούντα των συνταγματαρχών. Που συνελήφθη για τη δράση του από το φασιστικό καθεστώς, καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο και εκτοπίσθηκε για δυόμιση χρόνια. Ο Λευτέρης στη συνέχεια αφιερώθηκε στην συγγραφή σεναρίων και δημιούργησε δεκάδες επιτυχίες (« Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», κ.α. ). Τα τελευταία χρόνια όλοι θυμόμαστε τα κοφτερά και άκρως ενδιαφέροντα κείμενα του στη εφημερίδα μας, την Αυγή. Ο σύντροφος Λευτέρης είχε πολλά να δώσει ακόμα. Δυστυχώς, η ασθένεια ανέστειλε την δραστηριότητα του και τέλος τον πήρε από κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αριστερή του επιμονή στα θεωρητικά του κείμενα, αλλά και στην πράξη, για το αστείρευτο χιούμορ και την καλή του διάθεση για την ζωή, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της δικής του ζωής.

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

Συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Δείτε όλα τα σχόλια