Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θυμάμαι, Θυμώνω, Ελπίζω

Βαγγέλης Πάλλας:

 

Μετά από 50 χρόνια διαδρομής στη δημοσιογραφία ο Βαγγέλης Πάλλας συγκέντρωσε κείμενα του της τελευταίας τριακονταετίας, στην έκδοση "Θυμάμαι, Θυμώνω, Ελπίζω". Αγώνες για επιβίωση, πέτρινα χρόνια, διαρκείς αγώνες απέναντι στις διακρίσεις, τη βαρβαρότητα, τα fake news, την παραπληροφόρηση, μαζί με λαούς και ανθρώπους που καταπιέζονται, μέσα από δημοσιογραφικές αποστολές, βρίσκονται στο επίκεντρο του βιβλίου. Παράλληλα ο συγγραφέας, καταγράφει πορείες ανθρώπων, ιδεολογιών, χαρακτήρων και αντιλήψεων.

"Αυτό το βιβλίο επαναφέρει στη μνήμη μερικά από τα γεγονότα, πολιτικά, οικονομικά, διεθνών σχέσεων κ.ά., που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο τα τελευταία τριάντα χρόνια" λέει ο Βαγγέλης Πάλλας, αναφερόμενος στο πρώτο σκέλος του τίτλου του βιβλίου. Όσο για αυτά με τα οποία θυμώνει, υπογραμμίζει ότι "το βιβλίο που μιλάει επίσης για θεσμούς, ιδεολογίες, μιλάει δηλαδή για καπιταλισμό, διακρίσεις, ανισότητα, ρατσισμό, ξενοφοβία, για την ιστορία και τις προσπάθειες παραχάραξής της, για ζητήματα, δηλαδή, που έχουν έρθει στο επίκεντρο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Για όλα αυτά θυμώνω αλλά επειδή ο άνθρωπος, καθώς θυμάται το παρελθόν σχεδιάζει το μέλλον, ελπίζω τα περισσότερα απ΄ αυτά τα ζητήματα να διορθωθούν και να μπορέσουμε να μιλάμε πια για έναν κόσμο όπου η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός, η ανεκτικότητα, οι ανθρώπινες σχέσεις θα βρουν την ουσιαστική τους υπόσταση. Ίσως είναι η ώρα να γράψουμε τη δική μας ιστορία".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο