Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Παραδοσιακή μουσική με κλασική ενορχήστρωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραδοσιακή μουσική με κλασική ενορχήστρωση

Εδώ και λίγο καιρό η θαυμάσια ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πολύ σημαντικό μα και ενδιαφέρον εγχείρημά της για το οποίο απαιτήθηκε πολύς χρόνος μελέτης και προετοιμασίας, ακόμα και έρευνας.

Η Βασιλική Καρακώστα κινείται σε μια ευρεία γκάμα ρεπερτορίου, αλλά πάνω από όλα κατέχει και αγαπάει την παραδοσιακή μουσική μας, από αυτήν ξεκίνησε και αυτή παραμένει η βάση της στην οποία πάντα επιστρέφει.

Σε κάποια στιγμή, λοιπόν, είχε την ιδέα να παρουσιάσει αυτή τη μουσική ενορχηστρωμένη κλασικά, μόνο για έγχορδα δηλαδή. Το φιλόδοξο project παρουσιάστηκε αρχικά σε μια συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και ακολούθησαν σχεδόν δύο θριαμβευτικές στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τη συμμετοχή του μέγιστου Έλληνα δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά. Τώρα τα V-Concerts, όπως τα αποκαλεί, συνεχίζονται σε δύο χώρους πολύ άμεσα συνδεδεμένους με την κλασική μουσική, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα το πρώτο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το δεύτερο στο ιστορικό κτήριο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός την επόμενη Παρασκευή 13 Μαΐου.

Τραγούδια από τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, αλλά και από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, ακόμα και από την Κύπρο με τη συνοδεία ενός δεκαμελούς συνόλου εγχόρδων (τέσσερα βιολιά και από δύο βιόλες, βιολοντσέλα και κοντραμπάσα) που αποτελείται από εξαίρετους σολίστ του Aenaon 4tet της ΚOA και του έγχορδου σχήματος. Ένα υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου βιολιστή Γιώργου Μάνδυλα και με τη σύμπραξη και πάλι του Πετρολούκα Χαλκιά. Έργο όχι απλά μιας σπουδαίας ερμηνεύτριας, αλλά μιας ενεργής και εναργούς μουσικού, η οποία δεν αντιμετωπίζει τη μουσική παράδοση μας ως ένα μουσειακό αντικείμενο του παρελθόντος αλλά ως ένα ζωντανό σώμα του οποίου η ανανέωση ταυτόχρονα είναι και μετάγγιση νέου αίματος, νέα ζωή για το σημερινό μα και το διαχρονικό μουσικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL