Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros επιστρέφει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros επιστρέφει

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, η μεγάλη γιορτή του animation, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, θα πραγματοποιηθεί για 12η διαδοχική χρονιά, από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019, στη Σύρο, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ, με τίτλο «AnimaGreen», είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και στην αειφορία. Το Animasyros προσεγγίζει την αειφόρο ανάπτυξη όχι μόνο σε σχέση με το περιβάλλον, αλλά και ως διαδικασία που εξασφαλίζει τη διατήρηση και διάδοση της καλλιτεχνικής κληρονομιάς και δημιουργίας, μέσω των νέων τεχνολογιών.

Παράλληλα, συνδέεται άρρηκτα με την εκπαίδευση, την ανοικτή πρόσβαση στην πληροφορία, την αστική ανανέωση και τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθούν μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια τόσο για παιδιά όσο και για ενηλίκους αλλά και ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ, υπο το συντονισμο διακεκριμενων εκπαιδευτων απο ολον τον κοσμο.

Το Φεστιβάλ

Με τρία, σταθερά, διαγωνιστικά τμήματα, Διεθνές & Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Μεγάλου Μήκους, θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού (Διεθνές, Σπουδαστικό & Ελληνικό Πανόραμα, Ταινίες για όλη την οικογένεια), το Animasyros φιλοδοξεί για ακόμα μία χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον καταξιωμένων δημιουργών ταινιων κινουμενων σχεδίων από την Ελλαδα και τον υπολοιπο κοσμο. Επιπλέον, για τη 12η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ επιλέγει ως τιμώμενες χώρες τη Σουηδία -σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα και το Σουηδικό Κέντρο Κινηματογράφου- καθώς και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Αγορά

Το φεστιβαλ συνεχιζει το επιτυχημενο τμημα της Αγορας σε Σύρο και Αθήνα, ενισχύοντας τη δημιουργία ενός ετησιου δικτύου επαγγελματιων, τόσο δημιουργών όσο και παραγωγών και διανομέων, για τον κλαδο της εμψύχωσης. Περισσότερες πληροφορίες για την Αγορά θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κάλεσμα για συμμετοχές

Σκηνοθέτες, παραγωγοί, animator ή όσοι έχουν ένα animation έτοιμο για προβολή στο φεστιβαλικό -και όχι μόνο- κοινό, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα και να γίνουν μέρος του Animasyros12. Οι αιτήσεις συμμετοχής τόσο για τις ταινίες όσο και για τις εν εξελίξει παραγωγές που θέλουν να συμμετάσχουν στην διευρυμένη Αγορά του φεστιβάλ, υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας FilmFreeway. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL