Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Ευρωπαϊκές νύχτες κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωπαϊκές νύχτες κινηματογράφου

Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, 34 κινηματογράφοι σε 27 κράτη-μέλη της Ευρώπης διοργανώνουν ειδικές βραδιές για την προβολή του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, με δωρεάν προβολή ταινιών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Κινηματογράφου που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά με στόχο να καθιερωθεί. Ταυτόχρονα, παρουσιάζεται σε κοινό και επαγγελματίες του χώρου το πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη Media". H επίτροπος Μαρίγια Γκάμπριελ, αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, σε δήλωσή της αναφέρει πως ο "κινηματογράφος είναι απαραίτητο εργαλείο για την ανάδειξη του πλούτου της ευρωπαϊκής κουλτούρας και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για το σινεμά".








«Κάτω από το δέντρο» του Χάφστεϊν Γκούναρ Σίγκουρντσον

Στην Αθήνα, είχαμε τη συμμετοχή του κινηματογράφου Μικρόκοσμος με την προβολή της ισλανδικής ταινίας «Κάτω από το δέντρο» του Χάφστεϊν Γκούναρ Σίγκουρντσον, παρουσία του σκηνοθέτη. Το κοινό σε 34 πόλεις θα παρακολουθήσει συνολικά 20 διαφορετικές ταινίες και μετά την προβολή συζήτηση με έναν σκηνοθέτη ή έναν κριτικό κινηματογράφου... Η αρχή θα γίνει με την προβολή μίας εκ των ταινιών που έλαβαν την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA τα τελευταία δύο χρόνια. Oι εκδηλώσεις αποσκοπούν στο να επισημάνουν στους θεατές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παρούσα στην καθημερινή τους ζωή μέσω του κινηματογράφου.

Η παρέμβαση των ευρωπαϊκών θεσμών στον οπτικοακουστικό τομέα μέσω του προγράμματος MEDIA χρονολογείται από το 1991. Μία από τις σημαντικότερες δράσεις του προγράμματος είναι η παροχή οικονομικής υποστήριξης στη διανομή ευρωπαϊκών ταινιών πέρα από τη χώρα παραγωγής τους. Κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, περισσότερες από 400 ταινίες προβάλλονται σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα εκτός της αρχικής, στην οποία γυρίστηκε, με τη βοήθεια του προγράμματος MEDIA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL