Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Ντοκιμαντέρ για την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντοκιμαντέρ για την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα

//player.vimeo.com/video/80664811

Το "Burning from the inside" είναι ένα κοινωνικο-πολιτικό ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε στην Ελλάδα και τη Γερμανία, από την γερμανική ομάδα AK-KRAAK.

Η ταινία επικεντρώνεται στην άνοδο των Ελλήνων νεο-ναζί και της Χρυσής Αυγής ως την τερατογένεση της κρίσης, τις αλλαγές που επέφεραν στην ελληνική κοινωνία μετά την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, το 2012 και την κατεδάφισή τους, δύο χρόνια αργότερα, με τά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μέσω της "πορείας" του κόμματος, "αμφισβητούμε τις πολιτικές και κοινωνικές δομές της ελληνικής ηγεσίας που 'άφησε' χώρο στο φασισμό και τη διαφθορά, καθώς και τη λειτουργία της δημοκρατίας στην χώρα που της γέννησε", εξηγούν οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ.

Επίσης, "επικεντρωνόμαστε στον αντιφασιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε την ίδια περίοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία. Στη χώρα που γέννησε το Ναζισμό, οι Έλληνες μετανάστες δίνουν τον δικό τους αγώνα ενάντια στις εξελίξεις στην Ελλάδα και προσπαθούν να συμμετέχουν στα γεγονότα.

Υιοθετώντας την άποψη των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, η ταινία επιχειρεί να απεικονίσει την κατάσταση, να θέσει ερωτήματα και να ξεδιπλώσει τις αιτίες που έκαναν την Ελλάδα να καίγεται από το εσωτερικό της", καταλήγουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL