Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γλυπτική και σχέδια στον Κήπο του Λαού

Εκθεση του Κυριάκου Ρόκου στην Πινακοθήκη Κέρκυρας

 

Γλυπτά και σχέδια με μελάνι σε χαρτί, που λειτουργούν ως ολοκληρωμένα έργα τέχνης, αποτελούν την έκθεση του Κυριάκου Ρόκου «Γλυπτική και σχέδια» που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Πινακοθήκη Κέρκυρας, στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου και στον Κήπο του Λαού, από τις 14 Ιουνίου έως τις 3 Αυγούστου.

Πολυβραβευμένος καλλιτέχνης, ένας από τους σημαντικότερους της ελληνικής γλυπτικής, ο Κ. Ρόκος δρα και αντιδρά, δημιουργεί και αφυπνίζει, υπογράφει έργα που τα χαρακτηρίζουν τόσο η αμεσότητα όσο και η κοινωνική ευαισθησία. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, δουλεύει κυρίως το μάρμαρο, τον ορείχαλκο και το ξύλο, δημιουργώντας αφηρημένες συνθέσεις.

Ομότιμος καθηγητής της Σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπου οργάνωσε και το πρώτο Εργαστήριο Πλαστικής, ο Ηπειρώτης καλλιτέχνης σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά. Συνέχισε στο Παρίσι, δούλεψε κοντά στον γλύπτη Κώστα Κουλεντιανό και στην Ecole des Beaux Art στο εργαστήριο του Cesar.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και διεθνείς, ενώ έχει πάρει βραβεία και διακρίσεις για το έργο του.

Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, το Εθνικό Θέατρο και το Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων και έργα του υπάρχουν σε μουσεία, πινακοθήκες, ιδιωτικές συλλογές και σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους.

Η έκθεση έργων του στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας θα εξελίσσεται έως το τέλος Οκτωβρίου στον Κήπο του Λαού με τρία εμβληματικά γλυπτά από μάρμαρο Νάξου και γρανίτη βωλάξ, συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά την προσπάθεια να καθιερωθεί ο Κήπος του Λαού ως ένας υπαίθριος εκθεσιακός χώρος έργων τέχνης για την καλοκαιρινή περίοδο, προσπάθεια που έχει ως στόχο να αποκτήσει το κοινό μια σχέση εξοικείωσης με τη σύγχρονη γλυπτική.

Η είσοδος στην έκθεση «Γλυπτική και σχέδια» του Κυριάκου Ρόκου είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο