Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο Νίκος Μαρουλάκης

Αθόρυβα έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Νίκος Μαρουλάκης, προικισμένος σκιτσογράφος και γελοιογράφος, "πατέρας" της Φρουτοπίας και της Πιπίτσας, αλλά και πολλών άλλων χάρτινων ηρώων... Ο Νίκος Μαρουλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι...

Αθόρυβα έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Νίκος Μαρουλάκης, προικισμένος σκιτσογράφος και γελοιογράφος, "πατέρας" της Φρουτοπίας και της Πιπίτσας, αλλά και πολλών άλλων χάρτινων ηρώων...

Ο Νίκος Μαρουλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Από το 1960 ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία, δημοσιεύοντας σκίτσα του στον "Ταχυδρόμο", στις "Εικόνες" κ.ά., αλλά και σε διεθνή περιοδικά ("Pardon", "Lui", "She", "Stern", "Freundin", "Für Sie", "Auto", "Frankfurte Rundschau", "Die Zeit", "Tip" κ.α.).

Το πρώτο του παιδικό βιβλίο, "Αυγουστίνος, η φάλαινα θαύμα", με κείμενο και εικόνες του ίδιου, εκδίδεται το 1979 για να ακολουθήσουν "Το μαγικό τσουκάλι", "Οι πιο μικροί μας φίλοι", "Το τσίρκο Ραμπίνο" και "Ο κύριος Σαρανταποδαρούσας". Συγχρόνως ασχολήθηκε και με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων (πάνω από 200) και με κόμικς.

Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ έλαβε μέρος σε αρκετές διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας. Είχε βραβευτεί στη Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας του Βερολίνου, του Τόκιο και του Vercelli της Ιταλίας.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κηδεία του έγινε τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Σχιστού.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο