Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Μια "Έκπληξη" για τους αστέγους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια "Έκπληξη" για τους αστέγους

H καθιερωμένη ετήσια έκθεση “Έκπληξη” επιστρατεύει την τέχνη για να υποστηρίξει τους αστέγους της Αθήνας, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 13, 14 και 15 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου της Αθήνας και στο κτήριο “ΓΗ Κ44”. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων, που διατίθενται στα 50 ευρώ το ένα, θα δοθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της "Κλίμακας".

Η "Έκπληξη" είναι μια διεθνής εκστρατεία που συσπειρώνει τον εικαστικό κόσμο και χρησιμοποιεί την τέχνη σαν μέσο επίλυσης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 από το artAZ και, μέσα από την αγάπη του κοινού, έγινε θεσμός. Περισσότεροι από 2.000 καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει τα έργα τους αφιλοκερδώς, μέσα από 9 εκθέσεις φεστιβαλικού χαρακτήρα. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν μικρά έργα που διατίθενται σε ενιαία, συμβολική τιμή, ώστε να μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει τον σκοπό και, κάνοντας το, να αποκτήσει ένα πολύτιμο ενθύμιο.

Η ταυτότητα του καλλιτέχνη είναι μυστική και αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν τέχνη με μόνο οδηγό το προσωπικό τους γούστο. Στην "Έκπληξη" συμμετέχουν καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, καταξιωμένοι και πρωτοεμφανιζόμενοι, μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι. Αυτό που τους ενώνει είναι η διάθεσή τους να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο μέσα από τη δουλειά τους.

Το πρώτο στάδιο της έκθεσης πραγματοποιείται online στο artAZ (www.artaz.gr). Στη σελίδα της έκθεσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα έργα και να σημειώσουν τους κωδικούς που τους ενδιαφέρουν προκαταβολικά. Τα έργα ανανεώνονται καθημερινά, μέχρι τα εγκαίνια της έκθεσης. Μεταξύ 13-15 Οκτωβρίου 2017 η έκθεση θα μεταφερθεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», όπου θα πραγματοποιηθεί και η πώληση των έργων. «Είμαστε και φέτος ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση των καλλιτεχνών. Έχουμε συγκεντρώσει ήδη περισσότερα από 280 έργα τέχνης και, όπως πάντα, δεχόμαστε συμμετοχές μέχρι την τελευταία στιγμή. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο μεγαλύτερη διαφορά μπορούμε να κάνουμε» λέει η επιμελήτρια της έκθεσης Αλεξάνδρα Κολλάρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL