Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / "Γράμματα από τη Γερμανία" στο Αιγάλεω
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / "Γράμματα από τη Γερμανία" στο Αιγάλεω

Με μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 8.30 μ.μ., διανθισμένη με κείμενα, προβολές βίντεο και άλλα ντοκουμέντα που ανατρέχουν στην ιστορία της μετανάστευσης και του ελληνικού «μεταναστευτικού τραγουδιού», η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστη.

Ο πολιτιστικός χώρος «Το Ελληνικό Μολύβι», επί της Ιεράς Οδού 154 και Νάξου στο Αιγάλεω, θα πλημμυρίσει με τα Γράμματα από τη Γερμανία, τον κύκλο τραγουδιών που συνέθεσε πριν από πενήντα χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης, σε ποίηση Φώντα Λάδη, τα οποία αποδίδουν την ελληνική μεταναστευτική εμπειρία της δεκαετίας του 1960, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης με θέμα τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Η συναυλία περιλαμβάνει ακόμα προβολές ειδικών βίντεο, μνήμες γνωστών τραγουδιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής, καθώς και μικρά κείμενα μέσα από τα οποία αναπαράγεται το κλίμα της δεκαετίας του 1960 μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του προσφυγικού.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Σοφία Παπάζογλου και Βασίλης Κορακάκης, ενώ αφηγείται η Λήδα Δημητρίου και την ορχήστρα διευθύνει ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Τα βίντεο επιμελήθηκε ο Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης.

Στη συναυλία θα παραστούν, προσκεκλημένοι από την Περιφέρεια, και Σύροι πρόσφυγες που ζουν στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL