Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Διαδικτυακό ΠΕΙΡ@ΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδικτυακό ΠΕΙΡ@ΜΑ

Περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες, από δέκα Γυμνάσια του Περιστερίου, του Αιγάλεω, του Ρέντη, της Νίκαιας, των Καμινίων και του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς πήραν μέρος σε πρόγραμμα διαδικτυακής επικοινωνίας με μαθητές εννέα απομακρυσμένων Γυμνασίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάστηκε ΠΕΙΡ@ΜΑ, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες που συμμετείχαν να ανταλλάξουν διαδικτυακά πληροφορίες και απόψεις για θέματα της σχολικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής, να χρησιμοποιήσουν με δημιουργικό τρόπο τις νέες τεχνολογίες, να δουλέψουν μαζί σε εκπαιδευτικές εργασίες και δραστηριότητες, να μάθουν να συνεργάζονται και να αποδέχονται τους άλλους, να παρακολουθήσουν θέατρο, κινηματογράφο και ξεναγήσεις και να πάρουν μέρος σε εκδρομές και πολιτιστικές εξορμήσεις. Επίσης, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων της Αττικής να υποδεχτούν στο σχολείο τους μαθητές των σχολείων της Μακεδονίας και της Θράκης που φιλοξενήθηκαν από το Ίδρυμα της Βουλής στην Αθήνα, να κάνουν νέους φίλους και να νιώσουν την αξία της φιλοξενίας.

Η επαφή αυτή προσέφερε εμπειρίες, διεύρυνε τους νοητικούς και συναισθηματικούς ορίζοντες των μαθητών, τους εξοικείωσε με την ετερότητα και τη σχετική διαφορετικότητα που αντιπροσωπεύουν οι συμμαθητές με την απομακρυσμένη γεωγραφική προέλευση. Από την άποψη αυτή, εμπέδωσε και καλλιέργησε βασικές δημοκρατικές αξίες.

Ειδικά για τον Πειραιά, το Ίδρυμα της Βουλής επέλεξε οκτώ πολιτιστικές δραστηριότητες με τη συμβολική ονομασία «Θεωρικά». Από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών, θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, κινηματογραφικών εξόδων κ.λπ., τα παιδιά διαμόρφωσαν ένα δραστήριο διασχολικό δίκτυο πολιτισμού, στο οποίο συμμετείχαν σχολεία και από το Νέο Φάληρο, τη Νίκαια και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον νέο εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν το πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL