Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λ.Κρέτσος: Ο πολιτισμός δεν είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ (Ηχητικό)

«Η ΝΔ έδωσε και λιγότερα χρήματα στο υπουργείο Πολιτισμού και δύο εμβληματικά έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει είχε εγκρίνει δηλαδή το Ταμείο Εγγυοδοσίας Οπτικοακουστικών Παραγωγών και το Επενδυτικό Ταμείο για την οπτικοακουστικές παραγωγές έμειναν στο συρτάρι»

Αντί να δώσουν περισσότερους πόρους και να στηρίξουν γενναία την πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία και πριν και κατά την περίοδο του κορωνοϊού τελικά τους αφαίρεσαν, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, προσθέτοντας ότι η ΝΔ έδωσε και λιγότερα χρήματα στο υπουργείο Πολιτισμού και δύο εμβληματικά έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει είχε εγκρίνει δηλαδή το Ταμείο Εγγυοδοσίας Οπτικοακουστικών Παραγωγών και το Επενδυτικό Ταμείο για την οπτικοακουστικές παραγωγές έμειναν στο συρτάρι.

Ο κ. Κρέτσος τόνισε ότι αυτά τα έργα έμειναν στο συρτάρι «γιατί δεν έχουν προτεραιότητα τον πολιτισμό» και ή έχουν την μακαριότητα της μπουλντόζας ή θέλουν να βολέψουν τους φίλους τους.

Τα 100 εκατ. τα οποία εξήγγειλε η κα Μενδώνη δεν είναι 100 τόνισε ο πρώην υφυπουργός καθώς τα 60 αφορούν ένα έκτακτο επίδομα ενώ θα έπρεπε να βάλλουν ομπρέλα προστασίας για τους καλλιτέχνες που έχουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες για ένα εξάμηνο και αυτό που δίνουν είναι ασπιρίνη, σημείωσε ο κ. Κρέτσος καθώς δεν τους ενδιαφέρει και στο πρόγραμμα της άλλωστε η ΝΔ δεν είχαν καμιά σκέψη για τον πολιτισμό.

«Και όταν τους ρωτάς γι’ αυτό σου λένε ότι εμείς βγήκαμε με 40% και θα ξαναβγούμε, επόμενη ερώτηση και μη με σκοτίζετε» σημείωσε ο κ. Κρέτσος.

Ο κ. Κρέτσος μίλησε για την αναγκαιότητα ύπαρξης πρωτοκόλλων γυρισμάτων και στα θέατρα και στον κινηματογράφο και στα τηλεοπτικά γυρίσματα και επίσης χθες έπρεπε να ανακοινωθεί το έκτακτο ταμείο οικονομικής ενίσχυσης τουλάχιστον 100.000.000 ευρώ ώστε να στηριχθούν μισθολογικά εργαζόμενοι και επιχειρήσεις με αντάλλαγμα την παραχώρηση ή τη συνεκμετάλλευση δικαιωμάτων τα οποία θα μπορούσαν να πουλήσουν σε άλλους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο