Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση κυβέρνησης - τραπεζών για τα "κόκκινα" δάνεια

Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την συμφωνία της προηγούμενης Πέμπτης αφορούν στο διάστημα των περίπου δύο μηνών που θα μεσολαβήσει από την λήξη του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη μέχρι και την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εξωδικαστική ρύθμιση

Το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη, το οποίο αποτελεί επί της ουσίας μετάβαση στην εξωδικαστική ρύθμιση είναι το πρώτο θέμα στην σημερινή ατζέντα κυβέρνησης και τραπεζιτών, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 3, με τη συμμετοχή των υπουργών Φλαμπουράρη και Λιάκου.

Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από την συμφωνία της προηγούμενης Πέμπτης αφορούν στο διάστημα των περίπου δύο μηνών που θα μεσολαβήσει από την λήξη του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη μέχρι και την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εξωδικαστική ρύθμιση.

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι τι ακριβώς θα γίνει με τους περίπου 155.000 ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη που έχουν πάρει δικάσιμο να μεταβούν στο νέο καθεστώς.

Κατά την συνάντηση θα συζητηθούν και θέματα που έχουν τεθεί και από τους θεσμούς. Για παράδειγμα ζητούν το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας να έχει ημερομηνία λήξης.

Ακόμη, μένει να διευκρινιστεί πότε και πώς θα ελέγχεται το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η Κομισιόν θέλει στενό έλεγχο της οικονομικής κατάστασης των δανειοληπτών ώστε όταν η οικονομική τους κατάσταση αλλάζει να μεταβάλλονται οι συνθήκες ρύθμισης.

Δείτε όλα τα σχόλια