Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Έ. Κουντουρά στο Τελ Αβίβ για ανταλλαγή τεχνογνωσιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έ. Κουντουρά στο Τελ Αβίβ για ανταλλαγή τεχνογνωσιών

Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ στην καινοτομία και στην τεχνολογία στον τομέα του τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Τελ Αβίβ η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Itai Green, επικεφαλής του οργανισμού προώθησης της καινοτομίας του Ισραήλ InnovateIsrael, και τον Michael Ben Aharon, συντονιστή του IsraelTravel - TechStartups (ITTS).

Η Έ. Κουντουρά αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργεί η αλματώδης αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα και παρουσίασε τον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με προτεραιότητες την ενίσχυση της καινοτομίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού τουρισμού. Τόνισε ότι μόνο μέσα από την εφαρμογή της καινοτομίας και την προώθηση των νέων τεχνολογιών η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο, που αποτελεί τον πυρήνα της εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Οι εκπρόσωποι του InnovateIsrael εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για ενδυνάμωση της συνεργασίας στην καινοτομία και την τεχνολογία στον τουριστικό τομέα, προώθηση ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, καθώς και για την ανάδειξη διεθνώς των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρουν οι ελληνικές star-tup επιχειρήσεις.

Επίσης, η υπουργός συναντήθηκε με ανερχόμενες star-tup επιχειρήσεις του Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μέλη του Israel Travel - Tech Startups (ITTS), που της παρουσίασαν νέες τεχνολογικές λύσεις στους τομείς τουριστικής εκπαίδευσης, υπηρεσιών προς ταξιδιώτες και τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και προώθησης προορισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL