Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Σ. Αραχωβίτης: / Σ. Αραχωβίτης: Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στον διάλογο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αραχωβίτης: / Σ. Αραχωβίτης: Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στον διάλογο

Αύριο το απόγευμα ορίστηκε τελικά το “ραντεβού” του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Στ. Αραχωβίτη με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Συγκεκριμένα η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14.2 στις 6.30 το απόγευμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον υπουργό Σ. Αραχωβίτη, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων.

Όπως δήλωσε ο Στ. Αραχωβίτης “η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στον διάλογο” κι επανέλαβε ότι ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη, πρόσθεσε, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας.

Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε, σημείωσε, στη διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή. Ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής, κατέληξε ο υπουργός.

Ειλικρινής συζήτηση

Μιλώντας νωρίτερα στον Alpha 898, ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχει η λογική να τους δώσουμε κάτι να φύγουν”, αλλά να γίνει μια απλή και ειλικρινής συζήτηση για το τι σχεδιάζεται το επόμενο διάστημα για το αναπτυξιακό κομμάτι κάθε τομέα.

Στο μεταξύ το υπουργείο έχει ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα βήματα για να ξεκινήσει εγκαίρως το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας στις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας καθώς ήδη η ΚΥΑ για το εποχικό προσωπικό πήρε ΦΕΚ στις 6.2 (από 12.6 πέρσι λόγω δημοσιονομικών περιορισμών), ενώ και η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του προσωπικού αυτού, ώστε να προχωρήσουν και οι Περιφέρειες, δημοσιεύτηκε χθες στη “Διαύγεια” (σε 36 ελαιοπαραγωγικές περιφερειακές ενότητες κατανέμονται 940 άτομα -από 871 πέρσι).

Παράλληλα, από χθες το απόγευμα ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε την πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας ύψους 13,2 εκατ. ευρώ σε 15.500 ροδακινοπαραγωγούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL