Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Fitch: Ελλάδα και πιστωτές θα επιδιώξουν μια «υβριδικά καθαρή» έξοδο

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η συμφωνία μετά τον Αύγουστο δε θα περιλαμβάνει προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά πολιτικές με σημαντικές δεσμεύσεις. «Πιθανότατα θα συμφωνηθεί η εφαρμογή μηχανισμού που συνδέει τους ρυθμούς ανάπτυξης με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους»

«H Ελλάδα, όσο και οι επίσημοι πιστωτές θα επιδιώξουν μια "υβριδικά καθαρή έξοδο", που δεν θα περιλαμβάνει προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά πολιτικές με σημαντικές δεσμεύσεις», εκτιμά ο οίκος Fitch σε έκθεση με τίτλο Western Europe Sovereign Credit Review - 2Q2018, στην οποία προχωρά σε εκτιμήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης. 

«Η Ελλάδα θα είναι στο προσκήνιο κατά τους προσεχείς μήνες, καθώς το πρόγραμμα στήριξης λήγει τον Αύγουστο. Θεωρούμε ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και οι επίσημοι πιστωτές θα επιδιώξουν μια "υβριδικά καθαρή έξοδο", που δεν θα περιλαμβάνει προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά πολιτικές με σημαντικές δεσμεύσει» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Fitch.

Παράλληλα στην ίδια έκθεση τονίζεται ότι «πιθανότατα θα συμφωνηθεί η εφαρμογή ενός μηχανισμού που θα συνδέει τους ρυθμούς ανάπτυξης με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους κατά την μετά την λήξη του προγράμματος περίοδο. Κατά την άποψή μας αυτό θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη, καθόσον ενισχύει την εμπιστοσύνη για την παραμονή του χρέους της γενικής κυβέρνησης σε βιώσιμη τροχιά σε περίπτωση που οι συνθήκες είναι αρνητικές για την ανάπτυξη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Μεϊμαράκης ο φιλοΣΥΡΙΖΑς..

Φαίνεται ότι το κύριο θέμα της χθεσινής "Αυγής", σχετικά με τις αναταράξεις και τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., πέτυχε τον στόχο του. Λυτοί και δεμένοι της Πειραιώς βγήκαν από το πρωί στα...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο