Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Μ. Ντράγκι: Το 2018 οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα προγραματισμένα τεστ αντοχής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Ντράγκι: Το 2018 οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα προγραματισμένα τεστ αντοχής

Τη θέση της ΕΚΤ ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα προγραμματισμένα στρες τεστ την επόμενη χρονιά εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

«Οι αποφάσεις της ΕΚΤ και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού λαμβάνονται σε πλήρη ανεξαρτησία. Την επόμενη χρονιά θα περάσουν οι ελληνικές τράπεζες τα τεστ αντοχής και γι' αυτό έχει ενημερωθεί και το ΔΝΤ με σχετική επιστολή του SSM», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Κύρτσου σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review).

Σε δεύτερη ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ σχετικά με τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο Μ. Ντράγκι επανέλαβε ότι «το σημείο κλειδί» είναι όταν η ΕΚΤ προχωρήσει στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους. «Αυτή η αξιολόγηση θα καταστεί δυνατή όταν έχουμε περισσότερες και σαφέστερες πληροφορίες για τα μέτρα που θα λάβει το Eurogroup και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του χρέους. Σε αυτήν θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι εξωτερικοί κίνδυνοι. Τότε θα μπορούσε η ΕΚΤ να συζητήσει την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», κατέληξε ο Μ. Ντράγκι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL