Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.8°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.9°C17.0°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 59%
Δημιουργία Μητρώου Μεταβιβάσεων Ακινήτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημιουργία Μητρώου Μεταβιβάσεων Ακινήτων

Τη δημιουργία Μητρώου Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων στη γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Στο Μητρώο συλλέγονται στοιχεία για τις μεταβιβάσεις εμπράγματων δικαιωμάτων επί ακινήτων που πραγματοποιούνται από την 1η Μαρτίου 2017 με αποκλειστικό σκοπό την εξαγωγή στατιστικών συμπερασμάτων και την παρακολούθηση της αγοράς ακινήτων.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση «τα στοιχεία αυτά δύναται να συλλέγονται από τα διαθέσιμα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα αρμόδια κτηματολογικά γραφεία, καθώς και τους συμπράττοντες συμβολαιογράφους. Μέρος των στοιχείων αυτών δύναται να δημοσιοποιείται, με τρόπο που να διασφαλίζεται η ανωνυμία των εμπλεκομένων μερών, ώστε να παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο (πολίτες, επαγγελματίες, φορείς κλπ) η δυνατότητα να αποκτά μια γενική εικόνα γύρω από την αγορά ακινήτων, για πληροφοριακούς λόγους.

Η λειτουργία και η χρήση του Μητρώου διενεργούνται με τρόπο που να διασφαλίζεται η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και το φορολογικό απόρρητο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL